



















|
Hozzávalók:
4 dkg szárított vargánya,
2 fej vöröshagyma,
2 evőkanál vaj,
75 dkg sampinyon gomba,
1/2 teáskanál só,
1/4 teáskanál bors,
1/4 liter tejszín,
1 kg burgonya,
2 tojás,
4 evőkanál aprított petrezselyem,
5 dkg gouda sajt
|
 |
A vargányát negyed liter meleg vízben megpuhítjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a vargányát, és 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A sampinyont hidegen megmossuk, összevágjuk, és a vargányához adjuk. Sózzuk , borsozzuk és felforraljuk. Szitában leszürjük. A lét 1/8 liternyire elfőzzük.
Tejszínt adunk a léhez és felforraljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát és 5 percig főzzük. A burgonya felét szitával kivesszük, és tűzálló tálba rakjuk. Ráteszünk egy sor gombát és a burgonya másik felét. Felverjük a tojást. A levet apránként hozzákeverjük, és petrezselyemet adunk hozzá. Megfűszerezzük és a burgonyára öntjük, majd megszorjuk reszelt sajttal, aranybarnára sütjük. Fontos , hogy ne rakjuk tele a tálat, mert kifuthat. Használjuk inkább két edényt. Frissen a legfinomabb.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|