



















|
Hozzávalók:
1 kg héjában fõtt burgonya,
20 dkg tepertõ,
2 dl kefir,
2 tojás,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evõkanál mustár,
1 evõkanál Vegeta,
2 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi õrölt szerecsendió-virág,
1 késhegynyi törött fekete bors,
kevés só,
a tepsihez 1 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa,
a tálaláshoz 1 csokor snidling (vagy el is hagyható).
|
 |
Közepes tepsit kikenünk az olajjal, meghintjük a zsemlemorzsával. A fõtt
burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra vágva kissé megsózzuk, majd
beleterítjük a tepsibe. A tepertõt nagyon apróra vágjuk (vagy a húsdaráló
legnagyobb fokán ledaráljuk). Rászórjuk a burgonya tetejére. A tojásokat
habosra verjük, hozzákeverjük a mustárt és a kefirt, majd a zúzott
fokhagymával, a Vegetával és a törött borssal, valamint a szerecsendióval
ízesítjük. A megtisztított hagymát nagyon finomra vágjuk, és az öntetbe
ugyancsak belekeverjük, amit rálocsolunk a burgonya tetejére. Fedetelenül
toljuk az elõmelegített, forró sütõbe, és közepes lángon addig sütjük, amíg a
tetején világossárga kéreg keletekezik. (Nem szabad túlsütni.) Kockára vágva, a
finomra vágott snidlinggel meghintve kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|