WebFazek Salata Hagymás káposztasaláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg piros káposzta,
30 dkg fehér káposzta,
2 nagy fej lilahagyma,
3 evõkanál olaj,
2 evõkanál ecet,
1 evõkanál mustár,
1 mokkáskanál õrölt köménymag,
ízlés szerint só, csipetnyi porcukor.

Mindkét fajta káposztát leveleire szedjük, és erõs vízsugár alatt megmossuk. Jó éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd nagy tésztaszûrõbe rakjuk. A lilahagymát meghámozzuk, és ugyancsak nagyon vékony karikákra vágjuk. Fazékban vizet forralunk. Ha már lobogva, zubogva forr, a szûrõkanálban lévõ káposztát belemerítjük. A víz újraforrásától kezdve 2 percig hagyjuk benne. Ezután kiemeljük, és a káposztát lecsöpögtetjük. (Akinek nem egészséges a gyomra, a hagymát ugyanígy forrázza le, akkor nem okoz emésztési panaszokat.) Amíg a káposzta hûl, salátástálba öntjük az ecetet, az olajat, a mustárt és a tört köménymagot. Hozzáöntünk 5 evõkanál vizet, majd addig keverjük, amíg a mártás egészen egynemûvé válik. Ezután sóval, cukorral megízesítjük, és a forrázott káposztát valamint a hagymát belekeverjük. Jól átforgatjuk, majd légmentesen befedjük, és legalább fél napig érleljük a hûtõszekrényben. Tálalás elõtt ismét átkeverjük.

Húsféle mellé tálaljuk. Vacsorára is megfelelõ, ha belekeverünk 1 pohár kefirt vagy joghurtot, vagy kevés összemorzsolt tehéntúróval szórjuk meg.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997