



















|
Hozzávalók:
1 kínai kel (35-40 dkg),
2 vastagabb szál sárgarépa,
2 nagy fej lilahagyma,
3 evõkanál olaj,
1 csapott evõkanál mustár,
1 1/2 dl grape-fruitlé (vagy juice),
nagyon kevés ecet,
porcukor ízlés szerint,
késhegynyi törött fehér bors,
1 teáskanál só.
|
 |
A kínai kel külsõ, már fonnyadt leveleit leszedjük, a többit nagyon vékony
csíkokra metéljük, a torzsáját pedig lereszeljük. Salátástálban kevés sóval
meghintjük (de nem besózzuk, csak megsózzuk), és jól összekeverjük. A
sárgarépát megtisztítjuk, és reszelõn szép hosszú szálakra reszeljük. A
lilahagymát hámozás után hajszálvékony karikákra vágjuk, és egy kis tálban
ugyancsak megsózzuk. Jól összekeverjük és félretesszük. A saláta öntetéhez a
grape-fruitlevet összekeverjük a mustárral és az olajjal, majd annyi ecetet
keverünk hozzá, hogy savanykás-pikáns legyen, de ne nagyon savanyú. Cukorral és
borssal ízesítjük, ezután rálocsoljuk a salátástálban összekevert kínai
kelre-sárgarépára-hagymára. Az egészet alaposan átforgatjuk, és befedve tesszük
hûtõszekrénybe néhány órára. Tálalás elõtt ismét átkeverjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|