WebFazek Salata Kínaikel-saláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kínai kel (35-40 dkg),
2 vastagabb szál sárgarépa,
2 nagy fej lilahagyma,
3 evõkanál olaj,
1 csapott evõkanál mustár,
1 1/2 dl grape-fruitlé (vagy juice),
nagyon kevés ecet,
porcukor ízlés szerint,
késhegynyi törött fehér bors,
1 teáskanál só.

Elkeszites
A kínai kel külsõ, már fonnyadt leveleit leszedjük, a többit nagyon vékony csíkokra metéljük, a torzsáját pedig lereszeljük. Salátástálban kevés sóval meghintjük (de nem besózzuk, csak megsózzuk), és jól összekeverjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és reszelõn szép hosszú szálakra reszeljük. A lilahagymát hámozás után hajszálvékony karikákra vágjuk, és egy kis tálban ugyancsak megsózzuk. Jól összekeverjük és félretesszük. A saláta öntetéhez a grape-fruitlevet összekeverjük a mustárral és az olajjal, majd annyi ecetet keverünk hozzá, hogy savanykás-pikáns legyen, de ne nagyon savanyú. Cukorral és borssal ízesítjük, ezután rálocsoljuk a salátástálban összekevert kínai kelre-sárgarépára-hagymára. Az egészet alaposan átforgatjuk, és befedve tesszük hûtõszekrénybe néhány órára. Tálalás elõtt ismét átkeverjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997