



















|
Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka (házilag készített, vagy üzletben vásárolt),
6 nagy, kemény paradicsom,
1 csokor friss kapor,
2 dl sûrû tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
késhegynyi törött fehér bors,
ízlés szerint só, parányi porcukor.
|
 |
A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval, borssal, porcukorral,
valamint a megmosott, lecsöpögtetett, és apróra metélt kaporral, meg a
tisztított és szétzúzott fokhagymával. További felhasználásig a hûtõszekrényben
tárojuk. A kovászos uborkát levébõl kivéve negyedekre vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságától függõen). A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre vagy nyolcadokra vágjuk. Lapos, nagy üvegtálon elhelyezzük az
uborkákat, felváltva a paradicsomgerezdekkel, majd lelocsoljuk a fokhagymás
tejfölös öntettel. Folpack fóliával letakarva betesszük a hûtõszekrénybe, és
tálalásig ott tartjuk. Úgy is készíthetjük, hogy az uborkát is, meg a
paradicsomot is egyforma kockákra vágjuk, és az öntettel jól összekeverjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|