WebFazek Salata Pikáns krumplisaláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú zellergumó,
50 dkg krumpli (nem szétfõvõ fajta),
2 nagy fej lilahagyma,
2 közepes nagyságú ecetes uborka,
3 evõkanál marinált paprikacsík,
1 evõkanál mustár,
3 evõkanál olaj,
1 csokor snidling,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál porcukor,
2 dl marinált paprika (ecetes-olajos) leve,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A héjas krumplit gondosan megmossuk, majd puhára fõzzük. Még melegen meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Azonnal beleforgatjuk a paprikalébe, és egy órán keresztül pácoljuk. Közben gyakran megkeverjük. Salátástálat elõkészítünk. Beletesszük a mustárt, és az olajat cseppenként hozzákeverjük. Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel és kevés porcukorral ízesítjük. A lilahagymát tisztítás után nagyon vékony karikákra vágjuk, és megsózzuk. 10 perc múlva beletesszük a mártásba. Az almareszelõ durva fokán lereszelt ecetes uborkát is hozzáadjuk. A zellert megmossuk, megtisztítjuk, majd ugyancsak lereszelve, forrásban lévõ sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3 percig fõzzük. Ezután leszûrjük, és a salátához rakjuk. Végül hozzáadjuk a leszûrt burgonyakarikákat is, és az egészet alaposan átforgatjuk. Kevés paprikalével még meglocsoljuk, majd befedve fél napra betesszük a hûtõszekrénybe. Mindenfajta húsételhez nagyon jó, de magában, vacsorasalátaként is fogyaszthatjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997