



















|
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú zellergumó,
50 dkg krumpli (nem szétfõvõ fajta),
2 nagy fej lilahagyma,
2 közepes nagyságú ecetes uborka,
3 evõkanál marinált paprikacsík,
1 evõkanál mustár,
3 evõkanál olaj,
1 csokor snidling,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál porcukor,
2 dl marinált paprika (ecetes-olajos) leve,
ízlés szerint só.
|
 |
A héjas krumplit gondosan megmossuk, majd puhára fõzzük. Még melegen
meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Azonnal beleforgatjuk a paprikalébe,
és egy órán keresztül pácoljuk. Közben gyakran megkeverjük. Salátástálat
elõkészítünk. Beletesszük a mustárt, és az olajat cseppenként hozzákeverjük.
Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel és kevés porcukorral ízesítjük. A
lilahagymát tisztítás után nagyon vékony karikákra vágjuk, és megsózzuk. 10
perc múlva beletesszük a mártásba. Az almareszelõ durva fokán lereszelt ecetes
uborkát is hozzáadjuk. A zellert megmossuk, megtisztítjuk, majd ugyancsak
lereszelve, forrásban lévõ sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3
percig fõzzük. Ezután leszûrjük, és a salátához rakjuk. Végül hozzáadjuk a
leszûrt burgonyakarikákat is, és az egészet alaposan átforgatjuk. Kevés
paprikalével még meglocsoljuk, majd befedve fél napra betesszük a
hûtõszekrénybe. Mindenfajta húsételhez nagyon jó, de magában, vacsorasalátaként
is fogyaszthatjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|