WebFazek Salata Hagymás tojássaláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
5 tojás,
1 nagy fej lilahagyma,
1 nagy savanykás alma,
1 csokor hónapos retek,
2 dl majonéz,
2 dl kefir,
1 púpozott teáskanál mustár,
ízlés szerint kevés porcukor,
késhegynyi törött fehér bors,
késhegynyi currypor, só.

Elkeszites
A tojásokat megmossuk, majd hideg vízbe tesszük. A vízbe egy csapott evõkanál sót szórunk, így biztosan könnyen meghámozható a fõtt tojás. 10 percig fõzzük, ezután hideg vízzel lehûtjük, és meghámozzuk. Közben a saláta mártását elkészítjük: mély tálban a majonézt simára keverjük a kefirrel, a mustárral, a borssal, a curryporral és kevés sóval-cukorral. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól apró kockákra vágva, azonnal a mártásba keverjük. Külön edénybe tesszük a megtisztított és finomra vágott zöldhagymát, zöldjével együtt, valamint a hajszálvékonyra karikázott lilahagymát. Megsózzuk, és 10 percig hagyjuk állni, majd a mártásos almához keverjük. Végül beleforgatjuk a megmosott és csíkokra vágott piros retket, és a kis kockákra vágott fõtt tojást. Az egészet óvatosan összekeverjük, befedjük, és a hûtõszekrénybe tesszük 1 órára. Pirított kenyérszeletkékkel tálalva finom vacsora.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997