



















|
Hozzávalók:
5 tojás,
1 nagy fej lilahagyma,
1 nagy savanykás alma,
1 csokor hónapos retek,
2 dl majonéz,
2 dl kefir,
1 púpozott teáskanál mustár,
ízlés szerint kevés porcukor,
késhegynyi törött fehér bors,
késhegynyi currypor, só.
|
 |
A tojásokat megmossuk, majd hideg vízbe tesszük. A vízbe egy csapott evõkanál
sót szórunk, így biztosan könnyen meghámozható a fõtt tojás. 10 percig fõzzük,
ezután hideg vízzel lehûtjük, és meghámozzuk. Közben a saláta mártását
elkészítjük: mély tálban a majonézt simára keverjük a kefirrel, a mustárral, a
borssal, a curryporral és kevés sóval-cukorral. Az almát megmossuk,
kicsumázzuk, és héjastól apró kockákra vágva, azonnal a mártásba keverjük.
Külön edénybe tesszük a megtisztított és finomra vágott zöldhagymát, zöldjével
együtt, valamint a hajszálvékonyra karikázott lilahagymát. Megsózzuk, és 10
percig hagyjuk állni, majd a mártásos almához keverjük. Végül beleforgatjuk a
megmosott és csíkokra vágott piros retket, és a kis kockákra vágott fõtt tojást.
Az egészet óvatosan összekeverjük, befedjük, és a hûtõszekrénybe tesszük 1
órára. Pirított kenyérszeletkékkel tálalva finom vacsora.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|