



















|
Hozzávalók:
1 vastagabb szál sárgarépa,
1 kis szál kígyóuborka,
1 csokor piros retek,
1 kis fej saláta,
1 csokor zöldhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor kapor,
2 dl joghurt,
2 evõkanál salátaolaj,
törött bors,
porcukor és só ízlés szerint.
|
 |
A salátamártáshoz a megmosott petrezselyemzöldet és a kaprot nagyon finomra
összevágjuk, majd belekeverjük a joghurtba. Megsózzuk, csipetnyi cukorral és a
borssal ízesítjük, végül az olajjal is elkeverjük. A salátát leveleire szedjük,
megmossuk, és a vizet jól lerázva, csíkokra tépkedjük, majd salátástálba
rakjuk. Lefedve betesszük a hûtõszekrénybe. A megtisztított és megmosott
sárgarépát, a héjas uborkát és a retket nagyon vékony karikákra gyaluljuk, a
zöldhagymát pedig zöldjével együtt felszeleteljük. Az összes zöldséget gyengén
megsózzuk, és a mártást ráöntve, jól összeforgatjuk. Lefedve ismét betesszük
egy-két órára a hûtõszekrénybe. Csak közvetlenül tálalás elõtt keverjük össze a
salátalevelekkel, nehogy megfonnyadjon.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|