



















|
Hozzávalók:
30 dkg friss, fejtett babszem,
25 dkg kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt,
2 zöldpaprika,
1 citrom,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál mustár,
1 mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint só, kevés porcukor,
és a díszítéshez petrezselyemzöld.
|
 |
A salátaöntethez a citromlevet, a mustárt, az olajat, kevés sót, borsot,
csipetnyi porcukrot simára, mártássá keverjük. A kifejtett babszemeket enyhén
sós vízben puhára fõzzük. Közben a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágjuk, a
megmosott és kicsumázott zöldpaprikát felkarikázzuk, és a megtisztított
zöldjével együtt ugyancsak vékonyka karikákra metéljük. A hagymát és a
zöldpaprikát gyengén megsózzuk. A már meleg, leszûrt, fõtt babot összekeverjük
a hagymával és a paprikával, majd ráöntjük a salátaöntetet. Jól összekeverjük,
csak ezután adjuk hozzá a paradicsomgerezdeket. Ezután óvatosan átforgatjuk,
hogy a paradicsomot ne törjük össze. Ha egészen kihûlt, befedjük, és a
hûtõszekrényben legalább 1 napig érleljük. Tálalás elõtt óvatosan felkeverjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|