WebFazek Salata Fejtettbab-saláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg friss, fejtett babszem,
25 dkg kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt,
2 zöldpaprika,
1 citrom,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál mustár,
1 mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint só, kevés porcukor,
és a díszítéshez petrezselyemzöld.

Elkeszites
A salátaöntethez a citromlevet, a mustárt, az olajat, kevés sót, borsot, csipetnyi porcukrot simára, mártássá keverjük. A kifejtett babszemeket enyhén sós vízben puhára fõzzük. Közben a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágjuk, a megmosott és kicsumázott zöldpaprikát felkarikázzuk, és a megtisztított zöldjével együtt ugyancsak vékonyka karikákra metéljük. A hagymát és a zöldpaprikát gyengén megsózzuk. A már meleg, leszûrt, fõtt babot összekeverjük a hagymával és a paprikával, majd ráöntjük a salátaöntetet. Jól összekeverjük, csak ezután adjuk hozzá a paradicsomgerezdeket. Ezután óvatosan átforgatjuk, hogy a paradicsomot ne törjük össze. Ha egészen kihûlt, befedjük, és a hûtõszekrényben legalább 1 napig érleljük. Tálalás elõtt óvatosan felkeverjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997