



















|
Hozzávalók:
1 nagy szál kígyóuborka,
1-2 csokor piros retek,
1 fej saláta,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
1 dl kefir,
1 dl ketchup,
1/2 citrom leve,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
mokkáskanálnyi porcukor,
kevés törött fekete bors.
|
 |
A saláta mártásához a ketchupot simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a
sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne édes legyen. Ezután
hozzákeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A mártást befedjük és
a hûtõszekrénybe tesszük. Az uborkát megmossuk, és héjastól legyaluljuk (vagy
nagyon vékony karikákra vágjuk), a salátát leveleire szedjük, és megmossuk,
majd lecsöpögtetve le is itatjuk róla a vizet. Ezután ujjnyi széles csíkokra
metéljük. A retket ugyancsak karikákra vágjuk. Nagy, lapos salátástálra
halmozzuk az összekevert uborkát-salátát-retket, és meglocsoljuk a paradicsomos
öntettel. Rászórjuk a reszelt sajtot, és befedve ismét betesszük a
hûtõszekrénybe néhány órára. Tálaláskor mindenki összekeveri a saját adagját.
Néhány szelet pirított kenyérrel finom vacsora, vagy hús mellé való saláta.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|