WebFazek Salata Rokfortos krumplisaláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
400 g krumpli,
2 gerezd fokhagyma,
200 g zöldborsó,
1 csipet porcukor,
2 kemény tojás,
100 g rokfort sajt,
1 kis kígyóuborka (200 g),
só, bors,
2 dl tejföl, 2 dl kefír,
néhány salátalevél,
2 kis fej lilahagyma (vagy 1 csokor újhagyma),
2-3 szál petrezselyem vagy snidling.

Elkeszites
A krumplit a fokhagymagerezdekkel és egy kevés sóval, héjában megfõzzük, még melegen meghámozzuk, hagyjuk langyosra hûlni, karikákra vagy karcsú hasábokra vágjuk. Közben egy kevés sós-cukros vízzel puhára pároljuk a zöldborsót, leszûrjük. A hagymát megtisztítjuk, a tojást meghámozzuk, mindkettõt felkarikázzuk (néhány karikát félreteszünk a díszítéshez), és a zöldborsóval együtt lazán a krumplihoz keverjük, nem túl mély tálba tesszük. A rokfortot nagy lyukú reszelõn megreszeljük. Az uborkát alaposan megmossuk, és a reszelõ finom "fokozatán" héjastól a sajthoz reszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a kefírt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (vigyázat, a sajt eredendõen sós!), és a felét a saláta tetejére locsoljuk. A félretett tojás- és hagymakarikákkal, saláta- és petrezselyemlevelekkel díszítjük. A maradék öntetet külön tálkában adjuk hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997