



















|
Hozzávalók (4 személyre):
400 g krumpli,
2 gerezd fokhagyma,
200 g zöldborsó,
1 csipet porcukor,
2 kemény tojás,
100 g rokfort sajt,
1 kis kígyóuborka (200 g),
só, bors,
2 dl tejföl, 2 dl kefír,
néhány salátalevél,
2 kis fej lilahagyma (vagy 1 csokor újhagyma),
2-3 szál petrezselyem vagy snidling.
|
 |
A krumplit a fokhagymagerezdekkel és egy kevés sóval, héjában megfõzzük, még
melegen meghámozzuk, hagyjuk langyosra hûlni, karikákra vagy karcsú hasábokra
vágjuk. Közben egy kevés sós-cukros vízzel puhára pároljuk a zöldborsót,
leszûrjük. A hagymát megtisztítjuk, a tojást meghámozzuk, mindkettõt
felkarikázzuk (néhány karikát félreteszünk a díszítéshez), és a zöldborsóval
együtt lazán a krumplihoz keverjük, nem túl mély tálba tesszük. A rokfortot
nagy lyukú reszelõn megreszeljük. Az uborkát alaposan megmossuk, és a reszelõ
finom "fokozatán" héjastól a sajthoz reszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a kefírt,
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (vigyázat, a sajt eredendõen sós!), és a felét
a saláta tetejére locsoljuk. A félretett tojás- és hagymakarikákkal, saláta- és
petrezselyemlevelekkel díszítjük. A maradék öntetet külön tálkában adjuk hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|