



















|
Hozzávalók:
60-70 dkg fehér fejes káposzta,
1 nagy fürt fehér szõlõ (kb. 25 dkg),
1 nagy fej lilahagyma,
1/2 dl alma- vagy borecet,
3 evõkanál salátaolaj,
1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 mokkáskanál törött köménymag.
|
 |
A káposzta külsõ, hervadt leveleit lebontjuk, majd a torzsáját kivágva,
lereszeljük. (Ha nincs reszelõnk, nagyon vékony metéltre vágjuk.) Mély tálba
rakjuk, és rákarikázzuk a megtisztított lilahagymát. A hagymakarikákat
szétszedjük. Megsózzuk, összekeverjük, és legalább 1/2 órán keresztül hagyjuk
állni. Közben elkészítjük a saláta mártását: az ecetet 1 1/2 dl vízzel
összeöntjük, majd feloldjuk benne a cukrot, és belekeverjük a borsot meg a
köménymagot. Végül az olajjal is összekeverjük. A szõlõszemeket a szárról
leszedjük, megmossuk, és lecsöpögtetjük. A sós-hagymás káposztára ráöntjük az
olajos, ecetes, fûszeres levet, hozzáadjuk a szõlõszemeket, és jól átforgatjuk,
A salátát befedve tesszük be a hûtõszekrénybe néhány órára.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|