



















|
Hozzávalók:
2 nagy fekete retek,
2 nagy savanykás alma,
1 nagy fej lilahagyma,
1 kis szál póréhagyma,
2 dl majonéz,
2 dl kefir,
1/2 citrom leve,
1 teáskanál mustár,
1 késhegynyi törött fekete bors,
25 dkg csalamádé (vagy savanyú káposzta),
ízlés szerint só,
csipetnyi porcukor.
|
 |
A saláta mártásához a majonézt simára keverjük a kefirrel, és a mustárral, a
citromlével, a sóval, a borssal valamint a cukorral pikánsra fûszerezzük. A
retket és az almát megmossuk, elõbbit meg is hámozzuk, utóbbit csak
kicsumázzuk. A lila- és a póréhagymát megtisztítjuk. A retket és az almát
megreszeljük, és azonnal belekeverjük a mártásba. A lilahagymát apró kockákra
vágjuk, a póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, és a kétféle hagymát kis tálba
téve megsózzuk, majd összekeverjük. 10 percig hagyjuk állni, ezután a
csalamádéval együtt a salátához keverjük. A póréhagyma zöldjét nagyon finomra
összevágjuk. A salátát összeforgatjuk, majd tálra halmozva, a pórézölddel
meghintjük. Befedve tesszük be a hûtõszekrénybe, nehogy a hagymák erõs illata
"beterítse" a hûtõszekrény tartalmát. Legalább fél napig érleljük, csak ezután
tesszük az asztalra. Pirított kenyérszeletkékkel kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|