



















|
Hozzávalók:
1 csokor piros retek,
2 zöldpaprika,
25 dkg kínai kel vagy kelkáposzta,
1 szép szál sárgarépa,
15 dkg gomba,
15 dkg kifejtett zsenge cukorborsó,
1 fej zsengekaralábé,
3 dl kefir,
1 dl majonéz,
1 csokor kapor,
1 evõkanál ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
pár csepp citromlé,
ízlés szerint só.
|
 |
A retket, a karalábét, a sárgarépát, a káposztát és a gombát megtisztítjuk. A
retket nagyon vékony karikákra gyaluljuk, a karalábét vékonyka hasábokra
vágjuk. A gombát vékonyan felszeleteljük, és citromlével azonnal
megcsöpögtetjük, nehogy megbarnuljon. A többi zöldséget szép hosszú szálakra
reszeljük. Csoportonként nagy tálra rendezzük, és fóliával letakarva,
hûtõszekrényben jól lehûtjük. A salátaöntetekhez a majonézt összekeverjük a
kefirrel, majd három részre osztjuk. Az egyik adagot megtisztított és
összezúzott fokhagymával keverjük össze, a másikat a megmosott, és finomra
vágott kaporral ízesítjük, a harmadik adagot pedig a ketchuppal fûszerezzük.
Mindegyiket ízlés szerint meg is sózzuk. A nyers salátát ki-ki a neki tetszõ
mártással a tányérján összekeveri.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|