WebFazek Salata Nyers salátatál
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 csokor piros retek,
2 zöldpaprika,
25 dkg kínai kel vagy kelkáposzta,
1 szép szál sárgarépa,
15 dkg gomba,
15 dkg kifejtett zsenge cukorborsó,
1 fej zsengekaralábé,
3 dl kefir,
1 dl majonéz,
1 csokor kapor,
1 evõkanál ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
pár csepp citromlé,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A retket, a karalábét, a sárgarépát, a káposztát és a gombát megtisztítjuk. A retket nagyon vékony karikákra gyaluljuk, a karalábét vékonyka hasábokra vágjuk. A gombát vékonyan felszeleteljük, és citromlével azonnal megcsöpögtetjük, nehogy megbarnuljon. A többi zöldséget szép hosszú szálakra reszeljük. Csoportonként nagy tálra rendezzük, és fóliával letakarva, hûtõszekrényben jól lehûtjük. A salátaöntetekhez a majonézt összekeverjük a kefirrel, majd három részre osztjuk. Az egyik adagot megtisztított és összezúzott fokhagymával keverjük össze, a másikat a megmosott, és finomra vágott kaporral ízesítjük, a harmadik adagot pedig a ketchuppal fûszerezzük. Mindegyiket ízlés szerint meg is sózzuk. A nyers salátát ki-ki a neki tetszõ mártással a tányérján összekeveri.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997