



















|
Hozzávalók:
3 kovászos uborka,
2 közepes méretû, savanykás alma,
1 csokor zsenge sárgarépa,
4 evõkanál zöldborsó,
2 közepes méretû krumpli,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 dl majonéz,
2 dl tejföl,
só és törött bors ízlés szerint,
1 fej vöröshagyma vagy 1 csokor zöldhagyma.
|
 |
A saláta mártásához a majonézt simára keverjük a tejföllel, majd megsózzuk,
megborsozzuk, és belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Az almát
megmossuk, kicsumázzuk és héjastól egészen apró kockákra vágva, azonnal
belekeverjük a mártásba. Hozzátesszük a kevés sós vízben félig megfõzött, és
ugyancsak kockákra vágott karottát, a zöldborsót, valamint a héjában megfõzött,
maghámozott és felkockázott krumplit. Ezután belekeverjük az ugyancsak
felkockázott kovászos uborkát, valamint a kockákra vágott és megsózott hagymát.
(Ha van hagymazöld, annál jobb.) Az egészet alaposan összekeverjük, és hagyjuk,
hogy kihûljön. Ezután befedve a hûtõszekrénybe tesszük néhány órára. (A fenti
mennyiség kb. 1 kg 25 dkg saláta lesz, ez kb. 6 adag magában.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|