



















|
Hozzávalók:
25 dkg csalamádé (savanyúság),
2 közepes, héjában fõtt burgonya,
2 savanykás alma,
2 narancs,
2 fej lilahagyma,
1 vastag sárgarépa,
1 1/2 dl majonéz,
2 dl kefir,
1 teáskanál porcukor,
1 teáskanál szárított petrezselyem,
ízlés szerint só és törött bors.
|
 |
A saláta mártásához a majonézt mély tálba öntjük. Hozzáöntjük a kefirt, és
sóval, borssal, cukorral valamint a szárított petrezselyemmel ízesítjük. A
csalamádét nagyon apróra összevágjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és
héjastól vékony csíkokra aprítva, azonnal a mártásba keverjük, hogy ne
barnulhasson meg. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, a karikákat pedig
csíkokra aprítjuk. A fõtt burgonyát meghámozzuk, és ugyancsak felcsíkozzuk. A
lilahagymát hámozás után nagyon vékonyra karikázzuk, majd a karikákat
szétszedjük, és egy kis tálban megsózva, jól összekeverjük. A megtisztított
sárgarépát nagylyukú reszelõn lereszeljük vagy nagyon vékonyra csíkozzuk. Az
összes zöldséget és a salátához valókat a mártásba forgatjuk (a hagymát levével
együtt), majd jól összekeverjük. A tálat szorosan befedjük, és a hûtõszekrényben
legalább fél napig érleljük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|