



















|
Hozzávalók (4 személyre):
1 fej jégsaláta (vagy más fejes saláta),
1 kis doboz (425 ml) vörös vesebabkonzerv,
1 kis doboz (425 ml) kukoricakonzerv,
1 közepes fej vöröshagyma,
7 dkg húsos füstölt szalonna,
2 evõkanál napraforgóolaj,
1 evõkanál ecet,
2 evõkanál napraforgómag,
só, bors.
|
 |
A fejes vagy jégsalátát megtisztítjuk, megmossuk, félbe-, majd vékonyabb
cikkelyekre vágjuk. A konzerv vesebabot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük
és összekeverjük az ugyancsak leöblített és lecsöpögtetett kukoricával. A
megtisztított vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt szalonnát apróra
felkockázzuk. A megtisztított napraforgómagot serpenyõben zsiradék hozzáadása
nélkül enyhén megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyõbõl és kihûtjük. A
felkockázott szalonnát a serpenyõben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymakockát és
üvegesre pároljuk. Kihûtjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel és a pirított
napraforgómaggal. A salátacikkelyeket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a babos
kukorcát, végül leöntjük a szalonnás salátalével. Lefedve, hûtõszekrényben
legalább 30 percig érleljük. Magvas rozskenyér illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|