WebFazek Salata Napraforgómagos saláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
1 fej jégsaláta (vagy más fejes saláta),
1 kis doboz (425 ml) vörös
     vesebabkonzerv,
1 kis doboz (425 ml) kukoricakonzerv,
1 közepes fej vöröshagyma,
7 dkg húsos füstölt szalonna,
2 evõkanál napraforgóolaj,
1 evõkanál ecet,
2 evõkanál napraforgómag,
só, bors.

Elkeszites
A fejes vagy jégsalátát megtisztítjuk, megmossuk, félbe-, majd vékonyabb cikkelyekre vágjuk. A konzerv vesebabot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és összekeverjük az ugyancsak leöblített és lecsöpögtetett kukoricával. A megtisztított vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt szalonnát apróra felkockázzuk. A megtisztított napraforgómagot serpenyõben zsiradék hozzáadása nélkül enyhén megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyõbõl és kihûtjük. A felkockázott szalonnát a serpenyõben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymakockát és üvegesre pároljuk. Kihûtjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel és a pirított napraforgómaggal. A salátacikkelyeket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a babos kukorcát, végül leöntjük a szalonnás salátalével. Lefedve, hûtõszekrényben legalább 30 percig érleljük. Magvas rozskenyér illik hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997