



















|
Hozzávalók:
Alaplé: 12 l víz, 1,5 l 10 %-os ecet, 4 dkg citromsav, 4 dkg nátriumbenzonát, 60 dkg só, 80 dkg cukor, 1 csomag koriandermag, 1 evőkanál borkén, 1 csomag egész bors (2 dkg), torma és kapor ízlés szerint, Savanyítható: uborka, almapaprika, patiszon, zöld paradicsom, éretlen dinnye, karfiol, gyöngyhagyma, káposzta (1/4-be vágva), töltött paprika
|
 |
A hozzávalókat hidegen összekavarni, és beletenni a savanyítandó alapanyagokat ízlés szerint. Hordóba beleöntjük, egy hét múlva fogyasztható. A savanyúság így hordóban tavaszig eláll.
A receptet Povázsai Pál küldte.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|