



















|
Hozzávalók:
2 vastagabb szál sárgarépa,
15 dkg ementáli vagy trapista sajt,
2 nagy narancs,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1/2 citrom leve,
4 evõkanál olaj,
1 evõkanál mustár,
1 mokkáskanál currypor,
1 késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só, 1 kockacukor.
|
 |
A saláta mártáshoz a mustárt, a curryport, az olajat, a citromlevet, és a
megmosott, valamint finomra vágott petrezselyemzöldet simára keverjük, majd
megsózzuk, megborsozzuk. A narancsokat forró vízben megmossuk, és a
kockacukorral jól ledörzsöljük a héját. Ezt a narancsolajos cukrot is a
mártásaba rakjuk, és ha elolvadt, összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után
felkockázzuk és megsózzuk, majd jól összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, majd gõzben félpuhára pároljuk, és egyforma
kis kockákra aprítjuk a sajttal együtt. A narancsokat meghámozzuk,
felkarikázzuk, és a karikákat kis kockákra vágjuk. A hagymakockákat, a
sárgarépakockákat és a narancskockákat óvatosan beleforgatjuk a mártásba.
Befedve, a hûtõszekrényben legalább fél napig érleljük. Grillcsirke mellé
kitûnõ salátaköret, de magában is fogyasztható, akár vacsorának is megfelelõ.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|