WebFazek Salata Zöldborsósaláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1,25 kg hüvelyes zöldborsó
     (50 dkg tisztán mérve),
1 tojássárgája,
1 dl olaj,
2 dl tejföl,
1/2 citrom leve,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál mustár,
2 centiliter konyak (vagy 1 mokkáskanál konyakaroma),
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkeszites
A zöldborsót nagyon kevés, enyhén sós, forrásban lévõ vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 5 percig fõzzük, majd leszûrjük. Félretéve hagyjuk kihûlni. A tojássárgát a mustárral és a citromlével cseppenként kikeverjük, majd az olajat is lassan hozzácsorgatva, puha vaj sûrûségûre keverjük. (Szokásos majonézt keverünk.) A majonézt ezután simára keverjük a tejföllel, a konyakkal, és a nagyon finomra vágott petrezselyemzöld felével. Megsózzuk és megborsozzuk, végül a meghámozott, és kis darabokra vágott hagymát fokhagymaprésen átnyomva, a mártásba keverjük. A mártást mély salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a kihûlt zöldborsót. A tetejére hintjük a megmaradt petrezselyemzöldet, majd betakarva, a hûtõszekrényben legalább fél napig érleljük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997