WebFazek Salata Zelleres-köményes szõlõsaláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
400 g fehér szõlõ,
2 nagy zellergumó (500 g),
300 g sárgarépa,
1 citrom leve,
1 evõkanál szezámmag,
2 dl joghurt,
2 evõkanál majonéz,
1 evõkanál mustár,
1 kis csokor kapor,
só, bors,
2 közepes édeskömény (250 g).

Elkeszites
A szõlõt megmossuk, leszemezzük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kettévágjuk. A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, gyufaszál vékonyságúra vágjuk, megöntözzük a citromlé felével, a szõlõhöz adjuk, letakartjuk, hidegre tesszük. A szezámmagot egy serpenyõben, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. A joghurtot simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a vágott kaporral és a szezámmaggal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csinos tálkába szedjük. Az édeskömény külsõ, vastag szirmait lehántjuk, a gumót megmossuk, vékony lapokra szeleteljük, meglocsoljuk a maradék citromlével és egy lapos tálra rendezzük. A zeller-répa-szõlõ keveréket a köménnyel kirakott tál közepére halmozzuk, a félretett szõlõszemekkel és kaporral díszítjük. Csak az asztalnál keverjük össze az öntettel. Elõételként vagy kímélõ vacsoraként kínálhatjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997