



















|
Hozzávalók (4 személyre):
400 g fehér szõlõ,
2 nagy zellergumó (500 g),
300 g sárgarépa,
1 citrom leve,
1 evõkanál szezámmag,
2 dl joghurt,
2 evõkanál majonéz,
1 evõkanál mustár,
1 kis csokor kapor,
só, bors,
2 közepes édeskömény (250 g).
|
 |
A szõlõt megmossuk, leszemezzük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a
többit kettévágjuk. A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, gyufaszál
vékonyságúra vágjuk, megöntözzük a citromlé felével, a szõlõhöz adjuk,
letakartjuk, hidegre tesszük. A szezámmagot egy serpenyõben, zsiradék nélkül
kissé megpirítjuk. A joghurtot simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a
vágott kaporral és a szezámmaggal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csinos
tálkába szedjük. Az édeskömény külsõ, vastag szirmait lehántjuk, a gumót
megmossuk, vékony lapokra szeleteljük, meglocsoljuk a maradék citromlével és
egy lapos tálra rendezzük. A zeller-répa-szõlõ keveréket a köménnyel kirakott
tál közepére halmozzuk, a félretett szõlõszemekkel és kaporral díszítjük. Csak
az asztalnál keverjük össze az öntettel. Elõételként vagy kímélõ vacsoraként
kínálhatjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|