Sentinel Prime (Movie- Studio Series, voyager):


A teljes Bay éra legnagyobb fordulata kapcsolódik a karakterhez, ami már-már elviselhetõvé tett a 3. filmet. Megérkezett erõsítésnek Sentinel az õsi nemes vezér, Megatron lepusztultan tengõdik a sivatagban seggnyalói és egy letépett Long Haul fej szórakoztató társaságában. Hogy lesz itt izgalom? Majd jön a fordulat... aztán persze Optimus hozta a Bay-es formáját és a film végén letépte Sentinel arcát, ahogy illik. A karakter hangja Leonard Nimoy volt és bizony egészen jól felépítették az imidzsét, motiváció, meg minden. Korábban is voltak figura megjelenései, egy szóra sem érdemes commander, egy jó, de instabil leader (bemutatók ITT) és egy voyager, ami a hátán egy egész téglát cipelt, annyira bénán oldották meg (ez nincs is meg). Most itt az újabb voyager próbálkozás, melyhez viszont a korábbiakkal ellentétben nem jár sajnos az igen jellegzetes pajzs.
Az alt mód egy reptéri Rosenbauer tûzoltóautó. A formavilág és az arányok rendben vannak. Sajnos a festés azonban nem sikerült jól. Hiányzik a lámpák festése, és a jármû oldalára is tehettek volna még valamit, mert elég egysíkú (insignia sem került rá).
Az átalakítása közepesen nehéz. Ahogy a filmes figeknél általában a panelek összeállítása nem mindig egyszerû.
A robot mód viszont jól sikerült, még ha ennek mû-mellkas is az ára. A leadenél anno megoldották a jármû elejébõl, de kicsit bumfordi is lett. Stabil és jól pózolható a figura és a valamivel sötétebb tónusú festés félelmetesebbé is teszi. Van hátizsákja, ám a filmben is volt ilyen palást szerû izé a hátán, mely itt is ketté hajtható. Nem bántam meg a beszerzését, fõleg, hogy illeszkedik méretben a Studio Series vonalba.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Méretek:

Méretarány:

Arcletépés elõtt:

A trimuvirátus méretarány:

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza