Optimus Prime (Takara- Cloud, voyager):


Nem teljesen értem, hogy a Takara pontosan milyen koncepcióval indította el a Cloud figura szériát. A sorozatban korábban kiadott voyager méretu figurák újrafestései jelennek meg, általában módosítás nélkül. A meglehetosen szépen kidolgozott szétcsúsztatható doboz mellé jár egy elég káoszos kétnyelvû (japán és angol) képregény is, amelynek közös vonása a benne szereplo manga szeru robot-lány Sara, aki mindenféle dimenziókapukat nyit. A koncepció inkább a figurák ára miatt fura, hiszen az egyes figurákat áruház exkluzívként adják ki (Autobotok: TakaraTommy Mall, Decepticonok E-hobby), méghozzá úgy, hogy csak egy napig lehet beszerezni oket. Ennek tükrében ritkák (e-bay-en egyszerre 1-2 db van) a beszerzési áruk magas, jó hír viszont hogy várhatóan felfelé megy. A szériából eddig Rodimus-t (Springer átfestés) volt szerencsém bemutatni.

Rájöttem, hogy ezt a méltán népszerû, és így közel 10 éves pályafutása alatt számos újrafestést megélt öntvényt lassan 1 éve hogy utoljára bemutattam (az eddigi verziók linkjei a bemutató alján). Méltattam, hogy egyszerûségében is milyen nagyszerû, és egyben gyermekjátéknak is alkalmas stabil figura. Nem csoda, hogy a Cloud széria elsõ kiadása is hozzá kötõdik.

A kamion mód festése elég rendhagyó. A színe kicsit sötétebb, mint általában az Optimus figuráké, csík, vagy egyéb mintázat nincs rajta, viszont a tetején a légterelõ fekete színt kapott, és egy méretes Autobot insigniát is elhelyeztek rajta.

A robot mód fõ és figurán ritkán látott jellegzetessége, hogy a combok fehér festést kaptak, ahogy azt a G1-es rajzfilmben is láhattuk. Ez önmagában nem sok, ám remek öntvény, és ennek a figurának az értékét is a viszonylag ritka elõfordulása adja.

Alt mód (heli / car): 10/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Fegyveres kamion:

Classics Optimusok:

Variációk egy témára:

Méretarány:

Alt móddal:

Classics Optimusok:

Voyager Optimus méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Az öntvény korábbi bemutatói:

Eddigi Optimus Prime bemutatók:

Vissza