Inferno (Masterpiece, Takara):


Egy ideje nem érkezett új Masterpiece öntvény, a legutóbbit Shockwave-et még áprilisban volt szerencsém bemutatni. Most viszont beindult a nagyüzem, gyakorlatilag egymás után kapunk két komolyabb kiadást, Infernot és Beast Wars Convoy-t (Optimust- bemutató még idén). Szóval elõ a pénztárcákkal, minõségi cucc következik.

A kiadványok új dobozméretet kaptak, egyformát, bár Inferno valamivel drágább szett, mint Convoy. A Takara jól összekuszálja a méreteket (alább én is ezt tettem, a lap alján az összes eddigi MP bemutatóm). Rengeteg kiegészítõt kapunk hozzá, összesen négy arcot, rajzfilm és figura hû sisakot, valamint kamion orrt, nem is sorolom, mindenki fedezze fel.

Az alt mód egy licenszelt tûzoltóautó: Michubishi Fuso T-951. Remekül néz ki, bár festés szempontjából kissé puritán. Matricákat persze kapunk hozzá, azokkal lehet valamennyit dekorálni rajta. A kitámasztók mûködnek, ahogy a létra is emelhetõ fel és le, viszont oldal irányba nem mozog. A fegyver is rögzíthetõ a tûzoltóautóra, bár ugye nem igazán illik hozzá. Illik viszont az a remekül kidolgozott "mûanyag víz" melyet a létra végén található kis fecskendõhöz rögzíthetünk (9. kép).Szép darab, remek formavezetéssel és hangulattal. A Takara továbbra sem alt módra optimalizálja a méretarányt (10. kép).

Az átalakítása rendkívül ötletes és élvezetes. Az, ahogy a létra összecsukódik, hogy a robot mód hátába hajtható legyen tényleg mestermunka (12. kép). Kissé aprólékos munka átalakítani, de minden a helyére kerül, így öröm vele foglalkozni.

A robot mód is rendkívül hangulatos, elképesztõen stabil és remek pózolhatósággal bír. Az arányai picit furák, mivel a lábai kissé hosszúak, ám ha nem vigyázban áll, ez már egyáltalán nem is feltûnõ. A lábaira kerülhetett volna némi festés, így eléggé egyszínûek. Jó magas, ahogy MP Ironhide esetében, itt is meglepõ, hogy a robot mód milyen jól "gazdálkodik" a mûanyaggal.

Összességében remek figura. Úgy gondolom, hogy aki minõségi Transformerseket gyûjt, nem hagyhatja ki, mert valami nagyon jóról marad le.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 7/10

Dobozok:

Tartalom:

Figurás, rajfilmes és Red Alert mentõs lökhárító:

Fröccs:

MP méretarány:

Tûzoltó mératarány:

Zseniális:

Nagyon vicces...:

Saving private Red Alert:

Fõnök, találtam egy megnyerõ gorillát... vagy Te vagy az Fõnök?:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Masterpiece bemutatók:

Vissza