a new enemy

politizáljunk? van értelme? nincs.

mindenesetre Ibolya megforgatta az állóvizet, pedig titkon? nem titkon? a többiek azzal számoltak, eggyel kevesebb. aztán mégse, sőt. új ellenségkép születőben.

furcsa ez a Köztes-Európa. UP cikkével - lásd index, tegnapi dátum - az a gondom, mint a fanyalgó díszértelmiséggel: lehet kívülállni ajtón, párton, országon, de mindenen nem. sajnos a politikai színtérről sem lehet hiányozni. nem szavazni pedig nem kúlság, hanem botorság. utána rendszert szidni megintcsak nem kúlság. igenis azért van az X, hogy karikába helyezze az ember. az értelmiség feladata többek között az, hogy ezeket az egyszerű logikai érveléseket nap mint nap idézhetővé tegye, hogyha a paraszt mankóként megfogja, ne eressze el. igenis tessék állást foglalni, vagy szavazni az MSZMPre és szembefordulni az idővel.

furcsa ez a Köztes-Európa. van egy baloldalinak nevezett pártunk, akit milliomos vezet, neoliberális gazdaságpolitikát folytat konzervatív baloldali értékek mentén. van egy jobboldalinak nevezett médiapártunk, amely Keynes legjobb tanítványaiból áll, ugyanakkor ideológiailag egyszer suba, máskor zakó. mint a gardróbbal szemben reggel, mi áll aznap jól. Mikola se húzta sokáig.

és van két törpénk, akikkel kapcsolatban nincsenek ideológiai kétségek. tehetséges politikusaik is vannak olykor. mégis, hazánkban a kb. 8 millió választó 67,5%nak 11,54% - számold ki, légy szíves - gondolja úgy, hogy ez fontos lehet.
tőlünk északnyugatra pont fordított lenne az ábra.

ez Köztes-Európa. és ahogy a dolgok állnak, az is marad.


ezt leszámítva jól vagyok. és fáradt és nem elég termékeny.