how to party?

lehet, hogy velem van baj, vagy csak szimplán öregszem, de abszolút elegem van a tucatpartikból. nem biztos, hogy jó mások delíriumos állapotával szembesülni és zajszennyezésben is részt venni. igen, sajnos zenének nehezen tudnám nevezni azt a mindent elsöprő mámoros döngölést. nekem nagyon hiányzott a khold :p

néha a legérthetetlenebb élethelyzetekben kap el egyfajta melankolikus gondolathullám, melyet nem nagyon szeretnék megosztani senki mással, eleinte még magammal sem. pedig semmi negatív nincsen benne. egyszerűen nehéz megbékélni jelenlegi helyzetemmel, amikor tisztában vagyok vele, hogy egy átmenet közepén-végén tartok, illetve felkészülök valami sokkal nagyobb projektre. nem, nem gyereket várok.

ma reggel összeírtam bokros teendőimet, hát van egypár, szóval igyekszem. ha esetleg benéztek a ma esti Gothica fesztiválra, 21:30tól játszunk a kisszínpadon.

mocun

valami igen mokány dolog lesz ebből, úgy érzem. például ilyesmi:
⡎⡇⢱⢎⡱⢎⢆⡰⡗⢢

amúgy nem sok minden történt azon kívül, hogy végigrohantam ezt a napot is. talán lesz újévi fogadalmam. elég komoly, elég kemény és messzire vezet. még meg kell gondolnom kétszer, de szerintem a karácsony és újév közti szabadság alatt erre sodródom majd és szó nélkül megpróbálom.

ismeritek a holland
Orphanage-et? nem? öreg hiba. azonnal pótoljatok, bár nemrég oszlottak fel. ezzel kapcsolatban igazán nem értem, mit esznek sokan az ún. ismert bandákon. számomra totál érdektelen e lélektelen slágergyárak terméke, ellenben az Ulvert bármikor felteszem. funk you.

unplanned

vajon miért van az, hogy a dolgok mindig másképp sülnek el, mint ahogy az ember magában eltervezi? sikerült ezen a hétvégén is olyan dolgokkal foglalkoznom, amivel eredetileg nem szándékoztam, vagy nem akartam annyi időt rászánni.
ettől függetlenül munkás hétvége volt, bár a szombat délelőttöt simán átaludtam. viszont egész jól haladok a kevés videóm elrendezésével. már csak az automatort kéne megtanulnom kezelni, és mindent tudok és ismerek, amire apple gépen csak szükségem lehet. vivát.

human behaviour

gondolná az ember, hogy viszonylag összetett feladatok kezelésére értelmes alakokat vesznek fel. nem így van. végignézve az összeállításon, meg kell jegyeznem, az átlag magyar értelmi képességei erőteljesen behatároltak s már a szöveg- és beszédértésnél komoly kihívásokkal küzd. teszi ezt olyan elsöprő magabiztossággal, hogy minduntalan kibukik a kapa a lakkcipő alól.

bizony, ha minduntalan elsodrod kollégáidat, nem figyelsz oda magadra s már harminc év alatt vörös a fejed a töménytől, könnyen sírba fordulsz, barátom - s ezt különösebben nem sajnálom. veszélyes feladat nekem az átlagmagyarról írni, úgy érzem.

en björn pĺ sängen

elég nehezen tértem magamhoz ma is. mintha az utóbbi héten vészesen lelassultak volna életfunkcióim. javaslom, legyen téli szünet mellett téli álom szünet is, mert az emberi szervezet bizony igényli a hosszabb téli alvást.
björn svédül annyit tesz, mint maci. szóval CasketBali nagy thrashmedve, tulajdonképp. jut eszembe, neki is tartozom, meg Guriéknak is - srácok, két héten belül megoldódik a stúdió helyzete és befejezem a szükséges dolgokat. mi több, mobil demostúdiós eszközeim is lesznek, azzal se utolsó felvételeket lehet készíteni.

jó hír, hogy lesz dethroners lemez. persze, tudtátok. de tényleg lesz, tegnap állítottuk össze a munka menetét, mert igazi demokratikus csapat vagyunk, ahol mindenki véleményt mond, de aztán remélhetőleg történik valami. most kiderül, mennyire hatékony ez, hiszen ellentétben az eddigi munkamódszerrel, most minden ötletet kidolgozunk. utána kaptok 10-12 dalt, legyetek vele boldogok. ha esetleg valaki kiadó, szánjon már ránk legalább egy misit, kösz!

fel kéne kelni Bobek, vár a munka. a maciálom véget kell érjen, bizony. na ugrom, mert különben tényleg elkésem, ma fél kilenckor kezdünk. francba. utálok sietni, pláne reggel.

brainmosh

voltatok már céges tréningen? igen megerőltető elkülöníteni az orwelli agymosást, azaz agyrombolást - lásd a címet - a felhasználható, hasznos dolgoktól. mert mindenben van hasznos, hiába szokás ezt elintézni egy fekete-fehér véleménnyel. csak okosan azzal a csöpp kis ésszel.
ugyanígy a put safety first is egy ostoba szlogennek hangzik. pedig ha jobban belegondolok, egész életemben így cselekedtem mindig. félek a rizikós, előre kiszámíthatatlan balesetektől, figyelek a késekre, ollókra és efféle. hülyeség? lehet. valami érdekes oknál fogva itt is, meg kedvenc országomban is nagyon fontos a biztonság. furcsa? dehogy.

az idő elteltével az ember egyre inkább vonzza tudat alatt azokat a dolgokat, amelyeket kíván és taszítja azokat, amelyekre legkevésbé sem vágyik. és ez öntudatlan, ugyanakkor rendkívüli hatása van a tudatos énre, aki talán ezzel tisztában sincs. csak reagál a következményekre. és ha negatív dolgokkal, gondolatokkal veszi körbe magát, egyre mélyebbre kerül. és nincs kiút.

pozitívan gondolkozni nem annyit jelent: keep smiling.
ha közelebb érsz vágyaidhoz, akkor megjelenik a derűs mosoly az arcodon és le sem törölhetik onnan. és ha a vágyaid annyira egyszerűek, mint a reggeli arcmosás, vízbe merülés, vagy egy vonás a hangszeren, megjelenik a buddhai vigyor. nálam egyre szélesebb.

nyertünk tigrist. tudjátok, mekkora a súlya egy átlagos nagyságú olajfúró toronynak?
1,3 millió tonna. nem kevés.