szept. 2007

musik överallt

irtó tevékeny és ha minden összejön, termékeny lesz ez az ősz. gyors kapcsolás, zenei körkép:

mocunnal e héten készülök el a lemez keverésével és az első masterrel. ez utóbbin még lehet, hogy változtatunk, csupán a mai kor követelményei miatt - sajnos, manapság messze nem a dinamika, hanem a szénné limitált és végig -3 dB szóló pop és metal anyagok uralják a piacot. ezzel csak az a gond, hogy az emberek hozzászoknak a torz hangzásképhez, amit ráadásul elég buta felbontású mp3ban kapnak meg, kicsi és zömmel rossz teljesítményű hangszórókon.
node a mocun se szép, sőt, csúf. mindenesetre nagyobb dózist kaptok belőle ősz folyamán, több és gyakoribb szeánszok képében. Balázsnak hála, van borítónk, András keze munkája pedig itt látható:
a vadiúj mocun oldal :p


időközben a godlike is felcseperedett, mi több, próbára kész zenekarrá érett. az Attila által összeállított négy számot secc-pecc alatt összeraktuk egy vasárnap alatt, próbálni havonta fogunk, vagy néha gyakrabban, koncertezni pedig még idén - immár e név alatt (s a penta concordia egy időre visszavonul). Pityesz kiváló dobos, rengeteget fejlődött pár év óta, mikor először láttam. Tachu is jó arc meg biztos pont lesz, Attila betonprecízen játszik és átlát mindent, Fógi meg falszaggatóan hörög. tényleg durva közelről nézni. már csak egy visszafogott szintis kéne, aki nem tíz ujjal csap bele hangszerébe - jelentkezz most!


megbeszélés alatt van egy harmadik csapat is, ahol csak kisegítenék. erről majd később, ha tényleg beválunk egymásnak és érdemben tudunk együttműködni.


s nem utolsósorban nekiállok saját anyagomnak is, Crash Gordonnal. ez a legegyszerűbb - elsőre magamban akarom letisztázni a képet. szerencsére rengeteg segítő ember vesz körül, igazán nem lesz probléma társakat találni, akik segítenek élőzésre is fordítani ezt az alapvetően finom elektronikára épülő vonósokkal tűzdelt lélekre ható zenét.


s emellett segítek egy igen érdekes trailer zenei aláfestésében is - vincent, innen is kösz, hogy szóltál! - ami rengeteg tapasztalatot adott igen rövid idő alatt - de ezzel még adós vagyok, igyekszem ezt is e héten letudni.


az már tényleg csak kis fricska, hogy munkahelyemen a tavalyi xmas party kapcsán megkerestek, ugyan már, idén is menjek. most őszintén, hogyan jutna rá időm, még ha annyira akarnám is?

20h // 20 sept // aftermusic

mocun szeánsz lesz 20án, 20 órakor az aftermusic (régebbi partiarcoknak Marco Polo) klubban. belépő 500 körül várhatólag, fellépnek utánunk dyas és dethroners. kiváló ismerkedési és szórakozási lehetőség mind csinos hölgyeknek, mind délceg uraknak.

és nem utolsósorban: mocun

med vinters kalla vind skild

azért az már számomra is meglepő volt, mennyiszer haladok végig ugyanazon az úton. hányszor jelenik meg ugyanaz a kép. hányszor hallom ugyanazokat a szavakat és hányszor álmodom végig.
kimondhatatlanul szerencsés és boldog vagyok - pedig az égvilágon semmi nem történt :)