vote for love

imádom Edlundot és csapatát. kiváló a DVD is, pedig nem vagyok nagy nézője ennek, kivéve a koncertvideókat. mondjuk Johanék élőben se tudnak hibázni, szerintem az egyik legjobb koncertbanda pont ők. és ez így is van, erre pont a DVD a legjobb bizonyíték. sokféle csapat van, sokféle zenével. mégis oly ritka az ennyire zsigerből, lazán játszó társaság. nekem az a tapasztalatom, ezek a csapatok tudják igazán megfogni és átadni a művészetet.

szóval Vote for Love. az elmúlt pár napban vagy tízszer végighallgattam. nektek is javaslom, nagyszerű dal. főleg a tempója cseles. visszafogott és mégis húz. a legszebb rész egyébként a refrénben hangzó time kiejtése. ez se lesz honos egyhamar errefelé.

és ami ehhez tartozik. az utóbbi hónapokban valahogy kiterjedt a nyugalmam. türelmesebb lettem, és hétvégén lustább is. nem biztos, hogy ez baj. mindenesetre át kell gondolnom a jövőben, mit szeretnék és mit nem szeretnék folytatni a későbbiekben. mire lesz és mire nem lesz időm. mindenesetre sokkal kevésbé gondolok már magamra. stílusosan i am aint love with myself anymore.

konserter

ilyen még nem volt, így most van, íme:

május 21. 17h. Gödör. banánköztársaság. alterpopfunkspleen
június 9. 21h. DarkoPolo. the dethroners. metalsteelearthstrike
június 10. 18h. Ócsa. mocun. experimentalgerminal

akit érdekel, járuljon a színpadokhoz.

resa till island

nos, úgy néz ki, újabb északi országba utazom nyáron. húgomhoz. megvan a repjegy, s már csak a napokat számolom vissza. két hét kint a természetben, viszlát kosz, viszlát autók, viszlát nem figyelmes magyar emberek.

időközben bölcsességfogam se fáj már, hétfőn húzásra került. bölcs lettem. tényleg. az egyetlen probléma, hogy most még nehezen megy a játék. mintha tört csuklókkal gitároznék...

masjävlar

kissé se alakulnak jól a dolgok, egyrészt elég komoly akadályai vannak az júliusi izland projektnek, másrészt régóta meglévő bölcsességfogam is most akar előbújni, persze nincs elég helye így már jól felduzzadt az íny. nem baj, holnap svéd dolgozat, átutalás az új számlámra - CIB Bankot ajánlom mindenkinek, egyszerűen hihetetlen jó és intelligens netbank - majd jövő héten hétfőn fogeltávolítás.

valamint nem értem a digital performert, így maradok az ableton/logic párosnál. ableton liveal is készítettem egy mixet, logickal is - ableton semmivel se rosszabb, csak nincs benne annyi plugin és nem annyira informatív master esetén. szóval erre marad logic, egyébként meg vst instrumentek kezelésére vagy gyors audio rögzítésre ableton kiváló. nem véletlen, hogy reznor és a norvégok is rákaptak.

a címben jelzett svéd filmet pedig ajánlom mindenkinek. nagyon. bár máig nem értem, hogy lett ebből dalarnai emberek.

tjugoĺtta

átjött Bradák szombat délután. az utóbbi időben nem nagyon volt alkalmunk találkozni, az az igazság, hogy ez inkább miattam alakult így, pedig vele imádok beszélgetni, mert szinte biztos, hogy máshol lyukadunk ki, mint ahol elkezdjük.

ittunk is egy picit födelsedĺg erejéig, ennek másnap éreztem következményeit enyhén öntudatlan állapotban feküdve még nyolclábú ágyamon.

Bradák véleményére egyébként adok. talán nőket illetően nem, vagy legalábbis nem mindig, de ezt a csekély területet leszámítva respektálom. nos azt mondta, hogy ez zseniális. többet is mondott, de ez nem publikus. majd talán az lesz. így zárásul ...and oceansre tomboltunk egy sort, amúgy 12 évvel vissza az időben, amikor Döme a Sabotage alatt először ugrott a szám végén a hullámzó partiközönség szélén és pár másodperccel az importált üvegcsillár darabjai szánkáztak a parketten.

nade vissza a mához. megint magányos hangulatom van és ez kiváló hír zenei szempontból, bár az utóbbi két napban inkább svéddel foglalkoztam.

a nagy kérdést egyébként tesóm dobta be, mivel férjhez megy még idén. ami nagyon jó, lévén, hogy Izlandon van és ennek örömére nyáron átugrom két hétre.

azonban mindig eszembe jut, mennyire egy nehéz fejű ember vagyok, hiszen inkább vagyok most egyedül, mint egy bárban ismerkedve. hja, kérem. a látszat sokszor csal. mindig akkor vagy a legnagyobb lépés előtt, amikor révbe értél.