reise, reise

akkor felhívás keringőre:

2007, június második fele, két hét Svédország. ebből egy hét feltétlenül sarkkör felett, Abisko érintésével. akit érdekel, csatlakozna, jönne, keressen meg. nem lesz valami nagy alkoholozás, de kár lenne kihagyni. szerintem.

egyrészt fogalmam sincs, miért nem tudok aludni hajnali f4kor. újabb szinkronicitás?
mindenesetre a véletlenek olyan módon játszanak össze, azaz olyan összefüggésekre és kapcsolati hálókra döbbentem rá már megint, hogy kénytelen vagyok betenni a Fehérlófiát. máig nem értem, miért nem VHK szól alatta, hangulatilag egy az egyben illik.

azt hiszem, mostanában kicsit sem vagyok képben. és ez jó.

fear is the mindkiller

- vem är du?
- jag är dö. är du berätt?
- min kroppen är rädd men inte jag själv.


tényleg nem értem, mi történik mostanában. a szinkronicitás megdöbbentő, ez a karácsony keveseknek sikerült úgy, ahogy eltervezték. sajnálom.

csak annyit mondhatok, a nyugodalmas karácsony egyik fő pillére a kevés de kedves vendég valamint a nem túlzásba vitt ebéd és sütik. simán kidőltem persze és hosszú órákat aludtam akár délután is, de tényleg rámfért és most még az általában 60as pulzusom alatt vagyok. igen, még élek.

Fritz Lang pedig kiváló rendező, az M pedig nagyszerű darab, ajánlom. Max von Sydow pedig a Dűnében is alakít, nem is akárhogy. A Suttogások és sikolyok pedig mai szemmel nézve is félelmetesen üt.

for the love of gud

kiskarácsony. csak anyámmal. tegnap este vacsora Horgásztanyán, majd Kontroll. nem tudom miért pont az, de az utolsó jelenet Bella Eszter-féle angyallal egész karácsonyi.

istennel való kapcsolatom mindig is furcsa és értelmezhetetlen volt. másoknak.
sosem kereszteltek meg és ennek örömére máig őrzöm a szocialista névadó ünnepség okmányát. szüleim természetesen névnapomat nem ma tartották, mégis kibaszás lett volna a gyerektől megvonni egy újabb ajándékot.

de most istenről van szó.

számít-e, hogy van? számít-e, hogy nincs? egyik sem.
egyetértek Bergmannal, nem ez a fő kérdés. a fő kérdés, hogy akik itt vagyunk nap mint nap egymás mellett, mit kezdünk egymással. minden emberben megvan a képesség és az adottság dönteni és választani. hinni és bízni a másikban, feltétel nélkül szeretni és megbocsátani. én hiszek az emberekben. akkor is, ha sorozatosan mást tapasztalok tőlük. de nem :p

nagyon szeretem a környezetemet és nem változtatnék rajta. természetesen ha tudnék, átrajzolnék pár kapcsolatot, viselkedést és meggyőződést, de nem tehetem. és a mostani keretekkel is elégedett vagyok. ha istennel beszélhetnék, megölelném. nagyon hasonlítana nagyapámra, csak szótlan és mérhetetlenül szomorú, mégcsak nem is haragos. nem tudnám hibáztatni, igaz, nem is akarom. mosolyognék rá.

father
give us today what is needed
give it all
father
thy will be done on earth
and in the hearts
for ours is the kingdom
and the power and the glory
forever

én így gondolom.


kiskarácsony.
Bradák például egyedül karácsonyoz most. mondtam neki, jöjjön át, de nem akart zavarni.
ha jobban belegondolok, inkább egyedül karácsonyozzon az ember, mint olyasvalakivel, akit előtte már párszor kirúgott és történetesen épp egy hetük maradt a szeretet ünnepéig összeácsolniuk valamit megint. érdemes, ezért? szeretet, bizalom, hit, remény. gyűlölet. kétségbeesés. félelem.

emberek vagyunk. és jó dolog embernek lenni. jó dolog vétkezni, bonyolítani, bajlódni, majd tanulni és változtatni.
a lehetőség és a képesség adott.
hálás vagyok érte.

viltu kaffi?

ad absurdum. generally more worried than married. will you love me now? waiting for you. finland. black earth.

íme egy gyors összefoglaló az évről.
talpraálltam. kiléptem abból, ami ismétlődik s nem vezet előre. de nem kaptam megoldást egyetlen bajomra sem. ugyanakkor nem foglalkoztam eléggé az új tanulandó dolgaimmal. mondhatni, elszórakoztam az időt, de ugyanakkor meg nem - rengeteget tanultam. s nem utolsósorban még jobban lehiggadtam. még kevésbé lehet kibillenteni egyensúlyomból.

most is kaparnom kéne, csúsznom a padlón, s ehelyett teázom, Bohrent hallgatok és teázom.
holnap felkelek és zenélni fogok délután. felveszünk az új lemezhez - most ez cél, befejezni még ebben az évben keveréssel együtt. keep it silent - it is called mocun.

2007 year of the Pig
bővelkedés és aratás. munka és gyümölcse. földművelés és pihenés. bőség.
de dolgoznom kell rajta, egyébként nem válik valóra. túl sok tervem van, hogy mindet leírjam, így legyen elég annyi, kevesebb a célkitűzésem, mint 2006ban, viszont többet szeretnék kezemben tudni.

most már beszélhetünk. kávézhatunk. miről is?

jag vill leva, jag vill dö i Norden

három évet adok magamnak.

szeretném kint tölteni a krisztusi kort. komolyan.
télben sötét reggelre ébredni, botorkálni a ködben úszó fények között, délben az előbújó napra mosolyogni, és feketeségben otthon ügyködni vagy kávézni koncert előtt. sífutni valahol Mora mellett és jelentéktelen pici dolgokat művelni amire senki más nem figyel oda.
nyáron pedig bekebelezni a napfényt és kinyújtózni a közeli égboltig Abiskoban.

értelmetlen pici hatások mozgatják az embert unos-untalan.