jag älskar dig, jag älskar kig

nem történt semmi különös. tényleg.

jött újév, jött kig, jött egy ramhiba, majd egy osx reinstall és így már user nevem is adamskij.

és jön a Saffire2 - 8in8out +16 adat sávot kezelő fw 19” rack hangkártya és dsp modul egyben - és az igazi lényeg most jön: tervezett ára 700usd, ill. 500GBP. ez durván 600eur, vagyis ha kedves absolute.hu lecsap rá, mint ahogy a saffire1-el is tették, akkor 150-170e körül hozzá is juthatok. tekintve, hogy a saffire1 2in8outal bruttó 120, nekem megér ennyit ez a különbözet és onnantól kezdve akár a Bazilika tornyánál is felveszek dobot. csak natív dsp fut rajta, de kérem, ezért kell venni powercoret. viszlát, stúdiók! íme

mindenesetre most aztán nagy mozgolódás van cseppnyi életemben. tudtam, hogy ez az évkezdés nem lesz egyszerű, de hogy ennyire nem, azt nem sejtettem. adósságokba mindenesetre már sikerült belevernem magam, meg három havi fizetésemet is előre elköltenem, de három dolognak örülök nagyon:
1. kig - de el ne bízd magad, mert urad és parancsolód levék
2. végre sokat zenélek és nagyon élvezem, a nehézségek ellenére is
3. kezdem élvezni a munkám
perverzitás? ugyan. tényleg tetszik. igaz, rendkívül elfáradok péntekre agyilag, de akkor legalább felhúz egy kötetlen mocun próba. lesz is felvétel két hét múlva, szóval akkor kis körben már hallható lesz, min mesterkedünk.

detróger hírek következnek kérem. rossz hír, hogy az utóbbi fél évben rakoncátlankodó tízezres vonóm végleg megadta magát szombati koncerten - a Dyas vendégei voltunk a nagybecsű, ám ezek szerint amatőrmetálosokat is fogadó Benczúr Klubban - egész pontosan a kínai cin törte ketté pályafutását. botrány, kérem. készülődnek új számok, szám szerint sok, pontosabban öt szimultán. és ez még nem minden, szóval érlelődik itt valami meglepetésféle.

még mindig hírek, ezúttal a kisvilágból, azaz a cinkotai stúdióból. van referencia kérem: Special Guest. Tomán most keveri, lévén hogy lusta voltam plusz nem értem rá felvételekkor. de jönnek Daniék az Alavan Lizsével két hét múlva és akkor bepótoljuk az elmaradt órákat. vicces leszen, már várom, hogy némi aprításban segédkezzek.

más. Döme hívott, hogy kéne kiállításra aláfestő zene. készült is sebtiben egy, de nem nyerte el a művésznő tetszését. ellenben az enyémet igen, szóval saját projektre is megvan a drive. avagy hajtóerő. mindegy, ez az én blogom.

új amorphis - amorgesz, deszgesz, hétgesz, hétfisz - hét fisz??? - nem nyerte el igazán tetszésemet, de azért néhol aranyos. nem váltják meg a világot, sajnos az Elegy-Tuonela kettős már nem folytatódik. hmm. azért rendes ez az új pacsirta Tomi is, legalább a mérgesmaci vokálok miatt.

vannak új macek! nem utolsósorban Zero is iBookon nyomul már, üdv! még egy megtért lélek a sötét oldalról.
szóval macintel. itt most leírom privát véleményemet eme eszközökről:
1. senki nincs képben velük, szóval fórumokat felesleges olvasni e kapcsán
2. legalább másfél év még, mire minden program natívan fut majd az intel és ppc platformon.
3. ugyanúgy másfél év még, mire az intel és az Apple összecsiszolódik annyira, hogy közös fejlesztései jelennek meg.
4. az Apple következő oprendszere, a Leopard 10.5 2006 végére várható. ugyebár Applenél másfél év egy oprendszer élettartama és nem hat év, mint Billéknél. a Leopard biztos crossplatform lesz - azaz mind ppc, mind intel processzoros gépeken ugyanúgy működik. megkockáztatom, hogy még az azutáni rendszer is.
5. az intel kb 2-3 évente vált processzorcsaládot

vagyis mit teszek én? mit tanácsolok nektek is?
vagy vegyetek most egy ppc-s gépet - iBook, mac mini, powerbook 1.5GHz, powermac quad, imac G5 - vagy várjátok meg 2008 tavaszát. számomra csodás 30. szülinapi ajándék lészen egy macbook pro, persze ma még felfoghatatlan szoftverekkel és hardver alapokkal. az biztos, hogy hasítani fog, mint a mostani is.
egyébként meg aki szereti a rizikót, vegyen új macinteles gépet. garantáltan izgalmas lesz minden estéje.

talán legvelősebb postomat zárom. csak annyit mondhatok, hogy mióta tavaly májusban megvettem powerbookomat, életem biztos sínen fut. szóval gyertek ti is macre és boldogok lesztek.
ámen.