empathic guitar

Eivind Aarset idei lemezének első száma olyan akkordmenettel nyit, hogy abban benne van egy élet tapasztalata. tudom, ezt nem szokás egy nyilvános naplóban leírni, de egyszerűen elsírtam magam. pár hangnyi töprengés, a múlt botorsága felett mosolygás és emlékezés. az emberi élet egyik legellentmondásosabb szelete a múlton töprengés és a jövőbe vetett bizalom kettőse. vajon mennyire bízhatsz a jövőben, ha a múlt előretör? s egyáltalán, miért emlékezel? vajon azt kapod-e a jövőtől, amit a múltból merített képeid alapján remélsz? s a sok reménykedés és emlékezés után nem szorul-e össze újra a szíved, amikor elfog ez a keserédes hangulat? s nem húzódik arcod sztoikus mosolyra? nem? csak könnyek közben?

themindisaterriblethingtotaste

studio werx

épp lent mószerolok a stúdió-próbahelyen. rávettem magam a nyári Shoggoth reunion koncert végső formába öntésére s nem utolsósorban a powercore kipróbálására. maga a felvétel egy minidiskkel és a szokásos Sony ECM mikrofonnal készült, de powercore után meg nem mondanám ezt. ha nem is falbontó, de elég erőteljes - hallottam már ennél sokkal rosszabb, hivatalosan kiadott koncertfelvételt. szóval egynek nem rossz.

egyébként karácsonyi láz nem kap el valamiért. inkább aludnom kéne, mert megint fél napi alvás hiányzik legalább. holnap meg kipróbáljuk az elektromos triót, remélem Dani is befut majd a gitárjával és nem ragad Szlovákiában. kár lenne.

épp vadászom a norvég srácok lemezeit, mármint amit írtam pár napja. bátorítanék mindenkit erre, tényleg nem utolsó. a múlt heti koncert óta eddig egyetlen csábítóbb ténnyel találkoztam csak és az is egy érett japán nő volt, szóval nehéz másra rávenni. mindössze CD-Pincényi kitérőt engedtem magamnak és ez 2 CD vásárlását jelentette, Khold és Katatonia. mindkettő nagyszerű.

és még mondják, hogy a nők az impulzus vásárlók. ugyan. mi, férfiak legalább, ha nem kétszer annyira impulzusok és vágyak alapján döntünk vásárláskor, mint ők. a közgazdaságtan elméletei ekkor dőlnek romba - hol a racionális vásárló, főleg karácsonykor?

förkylning

ez úton szeretném üdvözölni azt a fazont, aki kitalálta a náthát. ember, sose szenvedj belőle hiányt! én már a halálomon vagyok fél lábbal, gyomrom is hányingerre készül percenként legalább egyszer, de azért még jól vagyok.

Nils igen pazarul játszott. samplerként 12" PowerBookot használt Ableton Live 5.0.1. programmal. nos, ez egy százezres program, de elég jól muzsikált. a zene mindenkié. Eivind Aarset gitárosra hívnám még fel a figyelmet, illetve a Nils mögött álló zenészeket képviselő Jazzland Recordingsra. meg DJ Strangefruitra - alias Újházy Pál -, aki kb. akkora mint Hellhammer, csak nem visel sörényt. a koncert maga nagyszerű volt, pláne, hogy két méterre álltam trombitás barátunktól. nagyon sok ötletet lestem el a színpadról, remélem hogy egyszer majd hasznát is veszem. többet lehetett tanulni a színpadról fél óra alatt, mint 5 év kevergetéssel máshol. szóval a norvég nu-jazz él és virágzik, ellentétben a honival.

már épp belekezdtem volna valami okfejtésbe, de fáj a fejem és holnapra hagyom.

trettonhundrafyrtionio og npm

szolid zenei ízlésemet tükrözi, hogy míg e szombat reggel a 1349 Hellfire című - mellesleg zseniális - lemezére keltem, nemsokára indulok Nils Petter Molvaer koncertjére a Millennárisba. emlékszem, még október 9én hogy anyáztam Brüsszelben, amikor kiderült, pont aznap játszik a norvég fúvós - de csak el fogom kapni :p

jut eszembe, Nils saját megfogalmazása szerint jazzt játszik. állítólag sok jó magyar jazzenész és jazzenekar van, mégsem tudom hosszútávon hallgatni őket. unalmasak. Nilst meg bármikor. megunhatatlan.

er

belägenheten

igazán nem szeretek politizálni ebben az országban, meg ha belegondolok, hogy 2006 áprilisban választások lesznek és már ötmillióan lesznek az Erzsébet-hídon, legszívesebben indulnék a nordkapphoz.
a magyar ember szeret adót fizetni. sőt, szeret minél több adót fizetni. butaság? kérem, mind az uram-bátyám, mind a köpönyegem-forgatom párt szereti a nagy állami apparátust és átláthatatlan hatósági rendszereket. és amint az eddigi választási eredményekből kiderült, a szavazók jelentős többsége ezekre a pártokra szavaz. bámulatos, érett gondolkodásról tesznek tanúbizonyságot. nem utolsósorban hoznak még sok-sok embert.

van valaki, aki átlátja a tb rendszert? van valaki, aki átlátja a hatósági jogrendet? van valaki, aki szerint hatékonyan működik a Magyar Posta? van még, aki kedvezményeket adna cégeknek, csak hogy ide jöjjenek és munkát adjanak? az a baj, hogy a játék ánuszunkra folyik és nem mi élvezünk.

és ezzel letudtam a közérdekű társadalmi blogtémákat jó sokáig.