citat

"ügyes gyerek vagy te, ádám"

mondta nekem nagyapám és ekkor megnyugodtam.
hiába hajtűkanyargok, mégsem csinálom rosszul.

den största fruktan

"mindig adjunk az agyunknak valami tennivalót, mint például a hallás és a zene közvetítése. ugyanis, ha agyunkat hozzászoktatjuk a konstruktív muunkához, nem lesz rá ideje, hogy átadja magát a félelemnek."
Havas Kató - A hegedűjáték új megközelítése

köszönöm, jól vagyok. rengeteg tennivalóm közt elkészült immár borítóstul a mocun lemez, valamint már ötödik basszgitár órámon estem át. remekség, már látom, szeretni fogom ezt nagyon.

biciklizni csak egy hónap múlva vághatok neki, két hónap múlva új területtel foglalkozom, amit már régóta ki akarok próbálni, valamint nem vagyok egyedül. van remény.

addig is kötelező hallgatnivaló.

i den röda


out of nature
something bloody

a body

put to life
for a moment

ambulent

in the light
of the dark

ambrosia

in need
of help

a heart

taken away
in a moment

ambulance

hospital doors open
a great white

your call

az ön fantasztikusan fejlett fizikumának köszönhetően a felépülési idő nem hosszabb, mint két hét.

igen, ezt a mondatot vitrinbe teszem.

lányok, aki először súgja ezt fülembe tegezve, azon nyomban viszem az oltár elé.
ezúttal nem viccelek.

the disabled

tystnaden
a hosszú csendnek csak az volt az oka, hogy elindult a körforgás, ami úgy látszik s úgy hiszem, Magyarország sajátja. itt nincs szünet, nincs félreparkolás, leállás és égbámulás, mint Jokkmokk és Porjus között félúton az erőműnél.

úgy néz ki, remekbeszabott születési rendellenességem derült ki. tehát ha mentálisan még nem is, de fizikailag már orvosilag igazolható: el lettem baszva.


nincs ez elbaszva, csak másra jó
és ez egy nagyon fontos útravaló, melyet jó ha megjegyeztek. ti, mind. nem érdemes izgulni semmiségeken, amikor tényleg kisebb csoda, hogy ennyi jó dolog is történik velünk. azért elég közhelyes és nyálas ez, nemdebár? kiváló lelkész lennék, úgy érzem, csak gyóntatáskor törne fel belőlem sátáni kacaj. rengeteg nagyon jó barátom van és ez nagyon-nagyon bennem tartja a lelket.


so when i turned she just teared along for hugging
ez a legújabb zenekarnév-ötletem - de még az is lehet, csak dalcím lesz valamikor később. hegedülni szerencsére nem lábbal kell.


nadja
addig is íme legújabb felfedezettem
i have tasted the fire inside your mouth. és mennyire találó.

battle royale

"a mai kapitalista gazdasági rend egy rettenetesen nagy kozmosz, melybe az egyes ember beleszületik s amely számára, legalább mint egyes ember számára adva van, mint tényleg megváltozhatatlan keret, melynek határai közt élnie kell. ... a gazdasági életben uralomra jutott mai kapitalizmus tehát felneveli és megteremti magának gazdasági kiválasztás útján azokat a gazdasági alanyokat - vállalkozókat és munkásokat - akikre szüksége van."
Max Weber: A protestáns etika és a kapitálizmus szelleme

[maradt 1 fő]

hol adok vizet, hol adok kivont sót ezután?
Palika, IstenHátaMögött

fear is the mindkiller

- vem är du?
- jag är dö. är du berätt?
- min kroppen är rädd men inte jag själv.


tényleg nem értem, mi történik mostanában. a szinkronicitás megdöbbentő, ez a karácsony keveseknek sikerült úgy, ahogy eltervezték. sajnálom.

csak annyit mondhatok, a nyugodalmas karácsony egyik fő pillére a kevés de kedves vendég valamint a nem túlzásba vitt ebéd és sütik. simán kidőltem persze és hosszú órákat aludtam akár délután is, de tényleg rámfért és most még az általában 60as pulzusom alatt vagyok. igen, még élek.

Fritz Lang pedig kiváló rendező, az M pedig nagyszerű darab, ajánlom. Max von Sydow pedig a Dűnében is alakít, nem is akárhogy. A Suttogások és sikolyok pedig mai szemmel nézve is félelmetesen üt.

can you?

the man hath no music in himself
nor is not moved with concord of sweet sounds,
is fit for treasons, stratagems, and spoils,
the motions of his spirit are dull as night,
and his affections dark as Erebus;
let no such man be trusted.
mark the music! - Shakespeare

Mazsoláért és Tádéért még számolunk, utcagyerekek.

nemződüh

voltaképp innen is látszik a táj, hiába szállított arrébb ez a vagonnal szétsúrolt sínpár.

Pál, isten vagy.

betyárparti

idén is volt betyárparti Döménél Velencefürdőn, de a mostaniról nincs sok jó képem, ellenben az itt látható két évvel ezelőtt készült, ha emlékeim nem csalnak. a papiros melletti objektum nem kő, nem is kutyagumi.

tetvesbuzi

gyengénlátók kedvéért:
Te Tetves Buzi! Odahaza is ilyet szarj! Anyád ágyába valamint ebédlő asztalodra!

sokszor kételkedem, hogy az efféle képek - például szánalmas.hu-n - jó része photoshop manőver, de ebben az esetben a kép témája tényleg az utcán hevert. hmm, jó nap ez a mai, csak indulnom is kéne már :)

empathic guitar

Eivind Aarset idei lemezének első száma olyan akkordmenettel nyit, hogy abban benne van egy élet tapasztalata. tudom, ezt nem szokás egy nyilvános naplóban leírni, de egyszerűen elsírtam magam. pár hangnyi töprengés, a múlt botorsága felett mosolygás és emlékezés. az emberi élet egyik legellentmondásosabb szelete a múlton töprengés és a jövőbe vetett bizalom kettőse. vajon mennyire bízhatsz a jövőben, ha a múlt előretör? s egyáltalán, miért emlékezel? vajon azt kapod-e a jövőtől, amit a múltból merített képeid alapján remélsz? s a sok reménykedés és emlékezés után nem szorul-e össze újra a szíved, amikor elfog ez a keserédes hangulat? s nem húzódik arcod sztoikus mosolyra? nem? csak könnyek közben?

themindisaterriblethingtotaste

dlágaszágom...

átérzem Gollam örömét, nagyon is. megvan. úgy gondolom, ezek után nem falfúró, sokkal inkább falbontó címmel lehetne filmet forgatni majd közvetlen lakókörzetemben. biztos emlékeztek a Dune 2 játék Sonic Tank harceszközére - nos, ennek korai példányával van dolgom.

mekanik. remélem, másoknak is tetszeni fog. nekem eléggé.
megtévesztő mód körülvettük magunkat olyan mechanizmusokkal, amelyek mind-mind gátolják a személyes kapcsolatokat. nem, nem az ndk-s gruppensex feltámasztásán fáradozom, csupán eléggé zavar, amikor a közlendők félúton elhalnak az érdektelenségben. Csehov, ráéreztél te valamire nagyon.

igen jóízűt próbáltunk dethronersileg a nehézségek ellenére, s egész együtt szól a produktum. én kérek elnézést Judith félhanggal magasabbra csúsztatásáért, szegény Ágo le is blokkolt. bocs. aztán eszméltem. egészen élveztem viszont, hogy ízesen újraírtam pár témát, kevesebb hanggal még többet érzek bennük. ennek úgy örülök, mint régen, amikor sikerült LEGO villamost építenem felhajtható tetővel.

gollamivadék vagyok, nem is lehet ez kérdés.

a nap másik híre. látnom kell őket.
"my refugee soul has escaped
this body depraved
of final wishes I ask none
but one
now that I am gone
lay thorns on my grave"

jag börjar!

szóval új honlap, új design, a tartalom viszont a régi. vagy még annál is rosszabb. erről Bradák és az AMD kazettája jut az eszembe. szegény Sotár.

de ne legyen ennyire gyászos a kezdés, dobjuk fel egy Nők Lapjával - ebből is látszik, hogy a bulvár mindenre kihat, ha egy országban mindenki csülkös pacalt eszik, akkor gázrobbanás történik nemcsak az utakon, hanem a fejekben is - de vissza a dicső szocialista múlt emancipációját megteremtő, a fránya imperializmusban pedig ezoterikus toalettpapírrá vedlő magazinhoz.

csábos mosolyú Gregor Bernadett virít a fedőlapon, ezen főcímmel:
"zabolátlan szenvedély éltet".
megértem. azt mégsem lehet egy országos címlapra írni, hogy
"büdös kurva vagyok"