the mocun strikes back // június 2 filter

mocun koncert újfent, ezúttal a dyasszal, akiket nagyon szeretek régóta.

június 2, szombat, este 8 - filter klub BP // almássy u. 1. // 500 huf

Blahához közel, baráti társaságban, csakúgy mint múltkor.

valamint elkészült myspace oldalunk is, lehet hallgatni és tölteni a dalokat.
http://www.myspace.com/mocun

XI - in requiem

feleim, az új manna, a paradiselost tizenegyedik lemeze meghallgatható egyben itt:
http://www.myspace.com/paradiselostuk

és a jaltai video is megnézhető:
http://youtube.com/watch?v=qMgQoYFp_K4

solens rötter

üdvözlégy és dicsőség néktek!

szó sincs arról, hogy félbemaradna az oldal, sőt (mint ahogy ez látszik). egyszerűen kevés az időm értelmes mondatokkat összeszedni, tekintve hogy jómagam is össze kell szednem gondolataimat serényen rengeteg kérdésben. ha rémlik, ekkor vagy képtelen aludni, ekkor villan be minduntalan többszáz kép villamoson állva és minduntalan úgy érzed, párszázszor már jártál ezen a helyen.

tjugonionde
most kéne megcsapjon az idő szele, ezzel szemben nem onnan érkezik a balhorog. innen üdvözölném női olvasóimat, békesség néktek és boldogság! komolyan. minden megbúvó és mélyen gyökerező cinizmusom ellenére soha ennyire nem néztem fel rátok, akár nevezhetjük ezt rajongásnak is. egyben tudatosult bennem, hogy éves célkitűzésem mekkora balgaság (azért ezzel tisztában voltam kitűzésekor is) és továbbra sem változtattam életem alapvető elemein. munka, zene, svéd, bicaj, barátok és barátnők. jungi introvertizmusom hanyatlóban, szerencsére nem túl gyorsan extrapolálok az ellenkező oldalra, így nem kell hirtelen új mezt húznom. mindenesetre igen sokat beszélgetek mostanában lányokkal és bár gondolkodásom továbbra is matt sovén hím, soha ennyire nem értettelek meg titeket. kiült a megbocsátás szele, nem mintha lett volna megbántás egyáltalán.

sverige i närheten
barátaim és szeretteim, immáron biztos hogy június idusa előtt északra távozom egy ormótlan hátizsák keretében. célom Abisko, a sarkkörtől északra jóval. jelenleg 4 fok van és esik, de holnap hó is lesz. a múlt heti -1hez képest felmelegedés tart, jön a két nap nyár. már látom, pont akkor leszek ott. amúgy swedish rail pass és tagluffare. jättekul.

zeneileg meg kisebb változás állt be enyhe időhiány és jóidő követelte természetjárás és bicajozás következtében. egyrészt mocunnal kész a lemez négynegyed kivételével, ami iszonyat kemény feladat, de megoldom most már. másrészt Petheő Attila összeszedte a godlikeot végre és írt öt dalt. remek. nem gondoltam volna, hogy sebeimre gyógyír lesz újfent a gothic doom/death, pedig így van. sutba az énekléssel, death sound kell ide, ütemes és érthető riffek, végig hegedű és hörgés végig. romantika, a kurva anyád.

szóval a többi projektemtől innen is elnézést kérek, rátok is lesz időm, ha már megérkezik a cubase studio4. amúgy a nyári fesztiválokon megint ugyanaz a tíz buzi magyar táncdalegyüttes szerepel. tegyetek nekik a szívességet, menjetek máshová mulatni.

tulajdonképp megint ki akartam adni mérgemet hónapnyi mindennapos kerékpáros tapasztalataimmal felvértezve, de rövidre fogom: Budapest veszélyes hely. ha nem az autók és figyelmetlen sofőrök miatt - pedig kereszteződésekben már direkt az első várakozó után kerülök, hiszen észre sem vesz és át is hajtana szemrebbenés nélkül pöpec magellan corvus gépemen - a lábaimról nem is beszélve, az utóbbi hetek ízületi fájdalmai (na ez az öregség, mennyire örültem neki éjjel kettőkor térdem miatt felkelve) után tulajdonképp értük nem is lenne kár (dehogynem) - hanem a szintén két kerékkel száguldó setétek miatt. igen, azt kell mondjam, a kamikaze hajtáspajtások a legveszélyesebbek. remélem, hamar találkoztok egy ifa hátával, vagy a szembenjövő négyeshatossal és akkor hirtelen meggyónjátok bűneiteket. van mit.

elérkezett az a meleg is, ami nálam lélektani határ. nekem ennyi elég, nem kérek a negyven fokból. irány a természet, bicaj, kirándulás, frizbi és jókedv. esténként a Jókai téren leszek a Kiadóban, múltkor is ott szolgáltunk fel és takarítottuunk Bradákkal. viszlát.