Bemutatkozás

    Állatorvosi szaksegédként gyakran találkozom mozgásproblémákkal küzdő kutyákkal. A mozgás az állatok életében is nagyon fontos, annak hiánya pedig igen gyorsan problémákhoz vezethet. Szerettem volna még aktívabban részt venni az állatok gyógyításában, így elvégeztem a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság által indított Kutya-fizioterapeuta képzést.

Az állatokkal kapcsolatos tanulmányaimat 2010-ben az SZTE-JGYPK Állatkerti Állatgondozó szakán kezdtem meg. Ehhez tartozó gyakorlatot a szegedi Vadasparkban töltöttem. Ezt kiegészítve 2011-ben állatorvos mellé is elmentem, hogy bővítsem tudásom. Bár nagyon sok érdekességet tanultam az elméleti és gyakorlati oktatóimtól, rá kellett jöjjek, hogy amit az állatorvosi rendelőben nap, mint nap megtapasztalok, az áll legközelebb hozzám. Ezért váltottam, és 2012-ben jelentkeztem a Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar és az Edutop Kft. által indított Állatorvosi, állategészségügyi szaksegéd képzésre. Melyet kitűnő eredményekkel zártam.
Két évvel később pedig sikeresen elvégeztem a Kutya-fizioterapeuta képzést.

Szakmai gyakorlat és önkéntes munka:
♦  2011-2015. Kovidoki Állatorvosi Rendelő, Hódmezővásárhely
♦  2011. Vadaspark, Szeged
♦ 2012. Kaposvári Egyetem gyakorlati helye – haszonállatok (szárnyas, nyúl, juh,  sertés, szarvasmarha, ló)
♦  2012. Hód-Mezőgazda Zrt. – szarvasmarha- és sertéstelep
♦  2013. Madárkórház, Hortobágy

Ezúton szeretném megköszönni Dr. Kovács István kisállatgyógyász szakállatorvosnak, hogy a rendelőjében tölthettem a gyakorlati időmet. Hogy tanított, tanácsokkal látott el, és segített mindig egy lépéssel közelebb kerülnöm a céljaimhoz.

 

Kezdőlap