A terápia menete

   Mivel a kutya-fizioterapeuták szoros együttműködésben dolgoznak az állatorvosokkal, így az egész terápiát az állatorvos által felállított diagnózis előzi meg.
  Ezután a terápiát a kórelőzmény felvételével folytatjuk.
Fontos megállapítani, hogy mi nem állatorvosok vagyunk, így diagnózist nem állítunk fel! Mégis szükség van arra, hogy részletesen megvizsgáljuk az állatot, hogy megállapíthassuk a jelenlegi állapotát, terhelhetőséget azért, hogy a betegre szabottan tudjuk felállítani a részletes kezelési tervünket, mely egy rövid és egy hosszú távú részből áll.
Ezeknek a terveknek, reálisnak és megvalósíthatónak kell lenniük. A hosszú távú célnak a lényege, hogy az adott körülményből a lehető legjobbat tudjuk kihozni és azt fenn tudjuk tartani.
Az állapotfelmérés időtartama kb. 1-1,5 óra. A további kezelések időtartama kb. 1 órát vesz igénybe. A terápiát végző szakember – állapottól függően – heti 2-3 alkalommal kezeli a kis kedvencet. A terápia hossza – betegségtől függően – 4-8 hét is lehet. Minden esetben a gazdák otthon elvégzendő feladatot is kapnak, hiszen kedvencük mihamarabbi felépülésében ez fontos szerepet játszik. Ezektől a feladatoktól nem szabad megijedni, egyszerűek, a terapeuta által könnyen elsajátíthatóak. Nem vesz sok időt igénybe, ez maximum napi 30 percet jelent.

Kezdőlap