Optimus Primal / Convoy (Masterpiece, Takara):


Amikor megérkeztek az elsõ infók errõl a figuráról, nem igazán örültem. Nem értettem, hogy a mainstream figurákhoz képest viszonylag kevés Masterpiece megjelenés közé minek Beast Wars karaktereket tenni, mikor még bõven vannak kiadatlan G1-es fõbb karakterek is. Persze a BW 20. évfordulójának alkalmából érkezik, de akkor is. Amúgy sem sok fantáziát láttam ebben az "élethû" állattá alakuló robot koncepcióban. Viszont ez a figura akkora poén, hogy azóta mégegyet szereztem belõle, hogy egyszerre mindkét módban a polcra tehessem, és egyben ennek a figurának a bemutatójával zárnám a 2016-os évet, mely a hobbi szempontjából mindenképpen egy remek év volt.

A dobozban a figura mellett számos kiegészítõt találunk. A gorilla módhoz kettõ, a robot módhoz pedig három plusz arc jár. Emellett két remekül kidolgozott kardot kapunk hozzá, illetve beszerezhetõ egy külön, banános dobozban érkezõ remekül kidolgozott fém láncosbuzogány is (2. és 3. kép). A gorilla remekül kidolgozott pózolható mind kettõ, mind négy lábon állva. Ehhez hozzájárul a nagyon jól sikerült szürkés színû festés, mely közelrõl nézve szõrös textúrát ad ki. A cserélhetõ arcoknak is komoly hozzáadott értéke van, hiszen nem mindegy, hogy a vigyorgó, a morcos, vagy a dühöngõ ábrázatot használjuk (6. kép). Remek variációs lehetõségek.

Az átalakítása közepesen összetett, nehéznek nem mondanám. A súrlódásokra viszont vigyázzunk mert a gyönyörû textúrájú festést kár lenne megkarcolni.

A robot mód is nagyon rendben van minden szempontból. Érdekes a viszonylag organikus felületek és a robotszerû "fém" találkozása. A lábak átalakítása után kb 1 centivel magasabb, mint a gorilla. A kardok a kezébe adhatók, de a hátára is pattinhatók. Mindkét keze kihajtható puskákat rejt, illetve a feje mellett is elõre hajthatunk két fegyvert. A hátán van egy kihajtható kapcsolódási pont, melynek segítségével Rattap is a hátára pattintható (22. kép). Itt kevésbé látom értelmét az arcok cserélgetésének, mivel nincs túl sok különbség közöttük, illetve ez a beszéd közben szétnyitott faceplate is elég nagy rajzfilmes baromságnak tûnik. Messze a faceplate-es fej a legjobb. Az elõre hajló "szarvak... fülek... nemtommik" (tényleg azok mik Optimus fején?), viszont nagyon jól néznek ki.

Nos összességében szerintem az elmúlt évek legpoénosabb figurája. Nem olcsó egy kb voyager méretû (bár annál nehezebb) figurához képest, de a tervezõk remekmûvet alkottak, mely dísze lehet bármely gyûjteménynek.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Dobozok:

Tartalom:

Láncosbuzogány:

Faces:

Primate:

To be or not to be:

King Kong:

Méretarány:

Bruce Lee (1), Kukuccs (2.):

Gorilla és robot:

Fõnök, találtam egy megnyerõ gorillát... vagy Te vagy az Fõnök?:

BW Generations méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Masterpiece bemutatók:

Vissza