Hozzávalók:
1 kg jó érett õszibarack,
fél liter õszibaracklé (rostos lé),
1 citrom leve,
3 evõkanál zselatinpor,
ízlés szerint porcukor vagy édesítõ,
a tetejére díszítésül tejszínhab.
|
 |
A zselatinport kislábosba szórjuk, majd ráöntjük a rostos õszibarack levet.
Kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg az egész folyós, sûrû nem lesz.
(Nem lehet otthagyni, mellette kell állni és keverni, különben odakap az edény
aljához.) Néhány perc alatt feloldódik. Ha már nem nagyon forró, belekeverjük a
citromlevet és a cukrot. Csak kellemesen, tehát ne nagyon legyen édes! Ezután
hagyjuk, hogy egészen kihûljön. Közben az õszibarackokat megmossuk,
meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. 1 dl-nyi vízzel sûrû péppé
turmixoljuk. Hozzákeverjük a zselatinos léhez. Egy tortaformát vagy lábast
folpack fóliával kibélelünk, majd beleöntjük a zselés masszát. Befedve a
hûtõszekrénybe rakjuk, legalább 1 napra. Tálalás elõtt tortástálra borítjuk, és
a tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel tetszés szerint feldíszítjük. Szeletekre
vágjuk, mint a tortát.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|