WebFazek Edesseg Õszibarack zselétorta
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg jó érett õszibarack,
fél liter õszibaracklé (rostos lé),
1 citrom leve,
3 evõkanál zselatinpor,
ízlés szerint porcukor vagy édesítõ,
a tetejére díszítésül tejszínhab.

Elkeszites
A zselatinport kislábosba szórjuk, majd ráöntjük a rostos õszibarack levet. Kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg az egész folyós, sûrû nem lesz. (Nem lehet otthagyni, mellette kell állni és keverni, különben odakap az edény aljához.) Néhány perc alatt feloldódik. Ha már nem nagyon forró, belekeverjük a citromlevet és a cukrot. Csak kellemesen, tehát ne nagyon legyen édes! Ezután hagyjuk, hogy egészen kihûljön. Közben az õszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. 1 dl-nyi vízzel sûrû péppé turmixoljuk. Hozzákeverjük a zselatinos léhez. Egy tortaformát vagy lábast folpack fóliával kibélelünk, majd beleöntjük a zselés masszát. Befedve a hûtõszekrénybe rakjuk, legalább 1 napra. Tálalás elõtt tortástálra borítjuk, és a tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel tetszés szerint feldíszítjük. Szeletekre vágjuk, mint a tortát.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997