



















|
Hozzávalók:
8 dl tej,
10 dkg búzadara,
2 dl tejszín,
4 evõkanál málnaszörp,
25 dkg tetszés szerinti gyümölcs,
kevés porcukor ízlés szerint,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 citrom kicsavart leve,
csipetnyi só.
|
 |
A búzadarát a 2 dl vízzel kevert tejbe szórjuk, és gyorsan kevergetve, kis
lángon sûrûre fõzzük, mintha tejberizst fõznénk. Nagyobb lapos tálra kenjük,
hogy minél hamarabb kihûljön. Amíg hûl, a gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és
nagyon apróra vágjuk. A már langyos tejbedarát simára keverjük a málnaszörppel,
a citromlével és a vaníliás cukorral, majd sóval és a frissen reszelt
citromhéjjal ízesítjük. Ezután (ha szükséges) kevés porcukrot is hozzáadunk.
Végül beleforgatjuk a darabolt gyümölcsöt. A gyümölcsös darát kis tálkákban
elosztjuk, és befedve, a hûtõszekrényben jól lehûtjük. (Akár elõzõ nap is
elkészíthetjük.) Közvetlenül tálalás elõtt keményre vert tejszínhabbal
feldíszítjük, és kevés málnaszörppel meglocsoljuk vagy gyümölccsel megrakjuk.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|