WebFazek Edesseg Gyümölcsös dara
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
8 dl tej,
10 dkg búzadara,
2 dl tejszín,
4 evõkanál málnaszörp,
25 dkg tetszés szerinti gyümölcs,
kevés porcukor ízlés szerint,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 citrom kicsavart leve,
csipetnyi só.

Elkeszites
A búzadarát a 2 dl vízzel kevert tejbe szórjuk, és gyorsan kevergetve, kis lángon sûrûre fõzzük, mintha tejberizst fõznénk. Nagyobb lapos tálra kenjük, hogy minél hamarabb kihûljön. Amíg hûl, a gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk. A már langyos tejbedarát simára keverjük a málnaszörppel, a citromlével és a vaníliás cukorral, majd sóval és a frissen reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ezután (ha szükséges) kevés porcukrot is hozzáadunk. Végül beleforgatjuk a darabolt gyümölcsöt. A gyümölcsös darát kis tálkákban elosztjuk, és befedve, a hûtõszekrényben jól lehûtjük. (Akár elõzõ nap is elkészíthetjük.) Közvetlenül tálalás elõtt keményre vert tejszínhabbal feldíszítjük, és kevés málnaszörppel meglocsoljuk vagy gyümölccsel megrakjuk.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997