WebFazek Edesseg Gyümölcskrém formában
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 dl joghurt,
2 dl tejszín,
2 evõkanál méz vagy édesítõ,
2 darab kiwi,
1 dl tej,
1 evõkanál zselatinpor,
1 teáskanál reszelt citromhéj.

Elkeszites
A tejszínt kemény habbá verjük, és a hûtõszekrénybe tesszük. A kiwit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Négy karikát félreteszünk, a többit villával összetörjük. A joghutot a mézzel és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a kiwipépet is. (Ha édesebben szeretjük, több mézet vagy cukrot tegyünk bele.) A tejszínhabba nagyon óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsös joghurtot, és ismét betesszük a hûtõszekrénybe. A zselatint kis láboskába szórjuk, majd ráöntjük a tejet. Néhány percnyi áztatás után a lehetõ legkisebb lángra tesszük, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg folyékony nem lesz. Hagyjuk, hogy langyosra hûljön. Közben kis formákat elõkészítünk, vagyis a formát folpack fóliával úgy béleljük ki, hogy lelógó pereme is legyen. (Bármilyen forma lehet, akár vizespohár vagy teáscsésze, a képen kis kuglófformákba került a krém.) A keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tejes zselatint. A formák aljára teszünk egy-egy karika kiwit, erre pedig azonnal, evõkanállal ráosztjuk a krémet. Gyorsan kell adagolnunk, mert hamar dermed! Legalább fél napra behûtjük. (Eperrel vagy más gyümölccsel is készíthetjük.)
Tálaláskor a formákat desszertestálkára borítjuk, és a tetejérõl óvatosan lehúzzuk a fóliát.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997