



















|
Hozzávalók:
2 dl joghurt,
2 dl tejszín,
2 evõkanál méz vagy édesítõ,
2 darab kiwi,
1 dl tej,
1 evõkanál zselatinpor,
1 teáskanál reszelt citromhéj.
|
 |
A tejszínt kemény habbá verjük, és a hûtõszekrénybe tesszük. A kiwit
meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Négy karikát félreteszünk, a többit
villával összetörjük. A joghutot a mézzel és a reszelt citromhéjjal simára
keverjük, majd hozzáadjuk a kiwipépet is. (Ha édesebben szeretjük, több mézet
vagy cukrot tegyünk bele.) A tejszínhabba nagyon óvatosan beleforgatjuk a
gyümölcsös joghurtot, és ismét betesszük a hûtõszekrénybe. A zselatint kis
láboskába szórjuk, majd ráöntjük a tejet. Néhány percnyi áztatás után a lehetõ
legkisebb lángra tesszük, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg
folyékony nem lesz. Hagyjuk, hogy langyosra hûljön. Közben kis formákat
elõkészítünk, vagyis a formát folpack fóliával úgy béleljük ki, hogy lelógó
pereme is legyen. (Bármilyen forma lehet, akár vizespohár vagy teáscsésze, a
képen kis kuglófformákba került a krém.) A keverékbe óvatosan beleforgatjuk a
tejes zselatint. A formák aljára teszünk egy-egy karika kiwit, erre pedig
azonnal, evõkanállal ráosztjuk a krémet. Gyorsan kell adagolnunk, mert hamar
dermed! Legalább fél napra behûtjük. (Eperrel vagy más gyümölccsel is készíthetjük.)
Tálaláskor a formákat desszertestálkára
borítjuk, és a tetejérõl óvatosan lehúzzuk a fóliát.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|