



















|
Hozzávalók (4 személyre):
1/2 vaníliarúd,
2 tojás,
6 evõkanál porcukor,
50 g darálatlan mák,
4 lap zselatin,
1 csipet só,
3 dl tejszín,
700 g málna,
2 evõkanál citromlé,
2 dl ásványvíz,
mentalevélkék.
|
 |
A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk. 1 tojást és 1 tojássárgáját
3 evõkanál porcukorral és a vaníliapéppel meleg vízbe állított tálban habosra
kikeverjük, hozzáadjuk a mákot. A beáztatott zselatint mérsékelt tûzön
felolvasztjuk, belekeverjük a krémbe. Mielõtt kötni-dermedni kezd, kemény habbá
verjük a tojásfehérjét a sóval, majd a tejszínt 1 evõkanál cukorral, és
mindkettõt kíméletesen belekeverjük. 5-6 cm mély tálba simítjuk, 2 órára
behûtjük. A málnából 24-28 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a
citromlével, a maradék 2 evõkanál porcukorral és az ásványvízzel
összeturmixoljuk, áttörjük, hidegre tesszük. Tálaláskor 4 tányérra szedjük a
málnakrémet, hideg vízbe mártogatott evõkanállal mindegyik tetejére 3-4
habgaluskát szaggatunk. A félretett málnaszemekkel és a mentalevelekkel
díszítjük.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|