WebFazek Edesseg Málnakrém mákhabbal
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
1/2 vaníliarúd,
2 tojás,
6 evõkanál porcukor,
50 g darálatlan mák,
4 lap zselatin,
1 csipet só,
3 dl tejszín,
700 g málna,
2 evõkanál citromlé,
2 dl ásványvíz,
mentalevélkék.

Elkeszites
A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk. 1 tojást és 1 tojássárgáját 3 evõkanál porcukorral és a vaníliapéppel meleg vízbe állított tálban habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mákot. A beáztatott zselatint mérsékelt tûzön felolvasztjuk, belekeverjük a krémbe. Mielõtt kötni-dermedni kezd, kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval, majd a tejszínt 1 evõkanál cukorral, és mindkettõt kíméletesen belekeverjük. 5-6 cm mély tálba simítjuk, 2 órára behûtjük. A málnából 24-28 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a citromlével, a maradék 2 evõkanál porcukorral és az ásványvízzel összeturmixoljuk, áttörjük, hidegre tesszük. Tálaláskor 4 tányérra szedjük a málnakrémet, hideg vízbe mártogatott evõkanállal mindegyik tetejére 3-4 habgaluskát szaggatunk. A félretett málnaszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997