Hozzávalók:
3 dl tejszín,
5 dkg étcsokoládé,
1-2 evõkanál méz ízlés szerint,
a díszítéshez tetszés szerint reszelt csokoládé, gyümölcs, tejszínhab, csokoládéöntet.
|
 |
A csokoládét nagy lyukú reszelõn lereszeljük. 2 darab jégkockatartót és 2 darab
jégkockatartó nagyságú fóliát elõkészítünk. A tejszínt kemény habbá verjük,
majd óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt csokoládét. Gyorsan megtöltjük
a masszával a jégkockatartó üregeit, és fóliával letakarjuk. Azonnal betesszük
a mélyhûtõbe. Legalább 3 órán keresztül fagyasztjuk. Tálalás elõtt elõkészítjük
a parfé díszítéséhez szánt anyagokat: például tejszínhabot, reszelt csokoládét
és friss vagy befõtt (lecsurgatott) gyümölcsöt. Jó, ha elõzõleg a kompótos
tálkákat vagy a kehelypoharakat is elõhûtjük, mert így a parfé nehezebben olvad
el. Közvetlenül fogyasztás elõtt a megtöltött jégkockatartót kivesszük a
mélyhûtõbõl, és 5 percnyi várakozás után - ugyanúgy, mint a jégkockát - a
parfékockákat kitördeljuk belõle. Feldíszítjük az elõkészített hozzávalókkal,
és azonnal tálaljuk. A parfé akkor jó igazán, ha nem túl édes. Ugyanígy
készíthetünk gyümölcsös parfét. Ez esetben a gyümölcsöket összezúzzuk, vagy
nagyon apróra vágjuk, és tejszínhabba keverjük.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|