WebFazek Edesseg Parfékockák
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
3 dl tejszín,
5 dkg étcsokoládé,
1-2 evõkanál méz ízlés szerint,
a díszítéshez tetszés szerint reszelt
     csokoládé, gyümölcs, tejszínhab,
     csokoládéöntet.

Elkeszites
A csokoládét nagy lyukú reszelõn lereszeljük. 2 darab jégkockatartót és 2 darab jégkockatartó nagyságú fóliát elõkészítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt csokoládét. Gyorsan megtöltjük a masszával a jégkockatartó üregeit, és fóliával letakarjuk. Azonnal betesszük a mélyhûtõbe. Legalább 3 órán keresztül fagyasztjuk. Tálalás elõtt elõkészítjük a parfé díszítéséhez szánt anyagokat: például tejszínhabot, reszelt csokoládét és friss vagy befõtt (lecsurgatott) gyümölcsöt. Jó, ha elõzõleg a kompótos tálkákat vagy a kehelypoharakat is elõhûtjük, mert így a parfé nehezebben olvad el. Közvetlenül fogyasztás elõtt a megtöltött jégkockatartót kivesszük a mélyhûtõbõl, és 5 percnyi várakozás után - ugyanúgy, mint a jégkockát - a parfékockákat kitördeljuk belõle. Feldíszítjük az elõkészített hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk. A parfé akkor jó igazán, ha nem túl édes. Ugyanígy készíthetünk gyümölcsös parfét. Ez esetben a gyümölcsöket összezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk, és tejszínhabba keverjük.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997