WebFazek Edesseg "Mont Blanc" - gesztenyepüré
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
1/2 kg gesztenye,
1/2 l tej,
50 g cukor,
1/2 vaníliarúd,
só,
1/2 dl rum,
4 dl tejszín,
1 zacskó (20 g) vaníliás cukor,
4 cukrozot cseresznye.

Elkeszites
A gesztenyék héját a domború oldalukon bevágjuk, hideg vízben feltéve, a forrástól számított 10 percig fõzzük. A cukorral, a felhasított vaníliarúddal és 1 csipet sóval felforraljuk a tejet. A gesztenyeszemeket még melegen meghámozzuk, egyenesen beledobáljuk a tejbe, és kb. 40 percig vajpuhára fõzzük. A vaníliát kidobjuk, a gesztenyét krumplinyomón áttörjük, hozzákeverjük a rumot, ha túl morzsalékosnak találjuk, egy kevés tejjel vagy tejszínnel lágyítjuk, tálalásig hidegen tartjuk. A vaníliás cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, csillagbetétes nyomózsákba tesszük. A gesztenyemassza 2/3 részébõl, a krumplinyomó segítségével, 1 nagy vagy 4 kistányér közepére csinos hegyet, a "hegy" oldalára vastag "habgleccsereket", a tetejére pedig "hab-hósipkát" nyomunk. Megszórjuk a maradék átnyomott gesztenyével, és cukrozott cseresznyével díszítjük. Ötlet: a gesztenyemassza kisebb adagokban 1 évig is eláll a mélyhûtõben, érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni belõle. Ha sós, vagy legalábbis cukrozatlan tejben fõzzük meg, húsételek töltésére is felhasználhatjuk.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997