WebFazek Edesseg Rumos csokoládéhab
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 dl tejszín,
2 evõkanál kakaópor,
1/2 dl tej,
1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál
     rumaroma),
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál nescafé,
csipetnyi só,
roletti (ostya),
a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy
     csokoládéreszelék.

Elkeszites
A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is hozzáöntjük, folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és sûrû, krémszerû, sima nem lesz. Egyetlen kakaószemnek vagy cukorszemcsének sem szabad benne maradni, mert a habszifon eltömõdik, és "orrán-száján" fog fröcskölni! Hagyjuk kihûlni, majd a rummal együtt hozzákeverjük a tejszínhez. Hûtõszekrénybe tesszük, és nagyon hidegre lehûtjük, csak ezután töltjük a habszifonba. Elõre lehûtött poharakat vagy kompótos tálkákat készítünk elõ, és az asztalon nyomjuk bele a kakaós habot. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel vagy csokipasztillával, esetleg meggybefõttszemekkel. Ostyát is kínálhatunk hozzá.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997