



















|
Hozzávalók:
2 dl tejszín,
2 evõkanál kakaópor,
1/2 dl tej,
1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál
rumaroma),
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál nescafé,
csipetnyi só,
roletti (ostya),
a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék.
|
 |
A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is
hozzáöntjük, folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a
cukor egészen felolvad a folyadékban, és sûrû, krémszerû, sima nem lesz.
Egyetlen kakaószemnek vagy cukorszemcsének sem szabad benne maradni, mert a
habszifon eltömõdik, és "orrán-száján" fog fröcskölni! Hagyjuk kihûlni, majd a
rummal együtt hozzákeverjük a tejszínhez. Hûtõszekrénybe tesszük, és nagyon
hidegre lehûtjük, csak ezután töltjük a habszifonba. Elõre lehûtött poharakat
vagy kompótos tálkákat készítünk elõ, és az asztalon nyomjuk bele a kakaós
habot. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel vagy csokipasztillával,
esetleg meggybefõttszemekkel. Ostyát is kínálhatunk hozzá.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|