



















|
Hozzávalók:
2 nagyobb, savanykás alma,
1 tojás,
20-25 dkg liszt (jó, ha a fele korpás),
2-2,5 dl szódavíz,
1 evõkanál porcukor,
1 mokkáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi õrölt szegfûszeg,
olaj a sütéshez,
sárgabaracklekvár a tálaláshoz.
|
 |
Mély tálban a tojást a szódavízzel elhabarjuk, és beleszórjuk a fûszereket.
Ezután a liszttel egészen simára keverjük. 15 percig hagyjuk állni, addigra a
liszt megduzzad. Közben az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól
lereszeljük, majd gyorsan - hogy ne barnulhasson meg - hozzákeverjük a
tésztához, amelynek galuskamassza sûrûségûnek kell lennie. Legalább háromujjnyi
olajat forrósítunk, amelybe apránként, teáskanállal beleszaggatjuk az almás
masszát. Fedõ alatt sütjük. A kis puffancsok sülés közben megnõnek. Ha az alsó
felük pirosra sült, megfordítjuk, de most már fedõ nélkül sütjük tovább õket. A
felesleges olajat lecsöpögtetve, meleg tálra rakjuk, és fahéjas porcukorral
kínáljuk. Nagyon olcsó és egyszerû édesség.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|