WebFazek Edesseg Almapuffancs
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 nagyobb, savanykás alma,
1 tojás,
20-25 dkg liszt (jó, ha a fele korpás),
2-2,5 dl szódavíz,
1 evõkanál porcukor,
1 mokkáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi õrölt szegfûszeg,
olaj a sütéshez,
sárgabaracklekvár a tálaláshoz.

Elkeszites
Mély tálban a tojást a szódavízzel elhabarjuk, és beleszórjuk a fûszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük. 15 percig hagyjuk állni, addigra a liszt megduzzad. Közben az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük, majd gyorsan - hogy ne barnulhasson meg - hozzákeverjük a tésztához, amelynek galuskamassza sûrûségûnek kell lennie. Legalább háromujjnyi olajat forrósítunk, amelybe apránként, teáskanállal beleszaggatjuk az almás masszát. Fedõ alatt sütjük. A kis puffancsok sülés közben megnõnek. Ha az alsó felük pirosra sült, megfordítjuk, de most már fedõ nélkül sütjük tovább õket. A felesleges olajat lecsöpögtetve, meleg tálra rakjuk, és fahéjas porcukorral kínáljuk. Nagyon olcsó és egyszerû édesség.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997