



















|
Hozzávalók:
350 g babapiskóta,
300 g eper,
2,5 dl tejszín,
30 g zselatin,
60 g cukor,
1 dl eper- vagy málnaszörp.
|
 |
Babapiskótával béleljük ki egy előzőleg kivajazott charlotte-formát
(vagy egy kisebb, magas fazekat). Langyos vízben áztassuk meg a zselatint, adjuk hozzá
az eper- vagy málnaszörpöt, lassú tűzön állandó kevergetés közben addig melegítsük, amíg
a zselatin teljesen fel nem olvad. A tetején esetleg keletkező habot vízbe mártott kenőtollal
eltávolítjuk. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a megmosott, lecsorgatott, kicsumázott
epret, de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Hagyjuk teljesen kihülni.
Közben a cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, nagy részét lazán a zselatinos gyümölcssziruphoz
keverjük és beleöntjük a formába. Alufóliával lefedjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a formát, a tésztát tálra borítjuk,
s a félretett eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|