WebFazek Edesseg Rumos barackhab
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg jó érett, sárga húsú õszibarack
    vagy sárgabarack (esetleg 15 dkg
    sárgabarackdzsem),
3 tojásfehérje,
1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál aroma),
1 teáskanál citromlé,
ízlés szerint porcukor,
csipetnyi só.

Elkeszites
A gyümölcsöt megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozva apróra összevágjuk. A rummal (vagy az aromával kevert 2 evõkanálnyi vízzel) turmixgép poharába rakjuk, és addig keverjük, amíg péppé nem válik. (Ha dzsemmel készítjük, akkor azt a turmixgépben ugyancsak összekeverjük a rummal.) Az elõzõleg nagyon hidegre hûtött tojásfehérjéket a citromlével addig verjük, amíg félkemény hab lesz belõle. Ezután olyan keményre verjük, hogy az edényt felfordítva, ne folyjon ki belõle. Végül apránként, kis adagokban hozzáadva a barackpépet, valamint a sót, tovább verjük. Habos, kemény tömeget kapunk belõle. Ezt kompótos tálkákba adagoljuk, tetejüket gyümölccsel feldíszítjük, és fél órára betesszük a mélyhûtõbe. (Tovább nem szabad a mélyhûtõben tartani, mert a hõingadozástól az üveg szétrepedhet, de ennyit még kibír.)


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997