Hozzávalók:
30 dkg jó érett, sárga húsú õszibarack vagy sárgabarack (esetleg 15 dkg sárgabarackdzsem),
3 tojásfehérje,
1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál aroma),
1 teáskanál citromlé,
ízlés szerint porcukor,
csipetnyi só.
|
 |
A gyümölcsöt megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozva apróra
összevágjuk. A rummal (vagy az aromával kevert 2 evõkanálnyi vízzel) turmixgép
poharába rakjuk, és addig keverjük, amíg péppé nem válik. (Ha dzsemmel
készítjük, akkor azt a turmixgépben ugyancsak összekeverjük a rummal.) Az elõzõleg
nagyon hidegre hûtött tojásfehérjéket a citromlével addig verjük, amíg
félkemény hab lesz belõle. Ezután olyan keményre verjük, hogy az edényt
felfordítva, ne folyjon ki belõle. Végül apránként, kis adagokban hozzáadva a
barackpépet, valamint a sót, tovább verjük. Habos, kemény tömeget kapunk
belõle. Ezt kompótos tálkákba adagoljuk, tetejüket gyümölccsel feldíszítjük, és
fél órára betesszük a mélyhûtõbe. (Tovább nem szabad a mélyhûtõben tartani,
mert a hõingadozástól az üveg szétrepedhet, de ennyit még kibír.)
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|