WebFazek Edesseg Almasaláta
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
3 szép alma,
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 citrom,
2 dl tejföl,
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
késhegynyi õrölt szegfûszeg.

Elkeszites
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Serpenyõben felforrósítjuk a vajat, az alma édességétõl függõen beleszórunk 1-2 evõkanálnyi cukrot, majd egy-két percig pirítjuk, amíg egészen világos karamellé nem válik. Ezután belecsurgatjuk a citromlevet, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad. Az almaszeletek mindkét oldalát egy-két pillanatig pirítjuk benne. (Csak addig kell pirítani, hogy éppen megüvegesedjen, de ne nagyon puhuljon.) Ezután kivesszük a lébõl, szépen üvegtálra rakjuk, és hûlni hagyjuk. Közben a citromos-karamellás lébe beleszórjuk a fahéjat és a szegfûszeget, majd felére beforraljuk. Ezután kihûtjük, és összekeverjük a tejföllel. A mártást rácsorgatjuk az almára, és lefedve betesszük néhány órára a hûtõszekrénybe. Tálalás elõtt óvatosan átkeverjük, és körberakjuk babapiskótával. (Anélkül is nagyon finom!)


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997