



















|
Hozzávalók:
3 szép alma,
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 citrom,
2 dl tejföl,
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
késhegynyi õrölt szegfûszeg.
|
 |
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Serpenyõben felforrósítjuk a vajat, az alma édességétõl függõen beleszórunk 1-2
evõkanálnyi cukrot, majd egy-két percig pirítjuk, amíg egészen világos
karamellé nem válik. Ezután belecsurgatjuk a citromlevet, és addig forraljuk,
amíg a karamell egészen felolvad. Az almaszeletek mindkét oldalát egy-két
pillanatig pirítjuk benne. (Csak addig kell pirítani, hogy éppen
megüvegesedjen, de ne nagyon puhuljon.) Ezután kivesszük a lébõl, szépen
üvegtálra rakjuk, és hûlni hagyjuk. Közben a citromos-karamellás lébe
beleszórjuk a fahéjat és a szegfûszeget, majd felére beforraljuk. Ezután
kihûtjük, és összekeverjük a tejföllel. A mártást rácsorgatjuk az almára, és
lefedve betesszük néhány órára a hûtõszekrénybe. Tálalás elõtt óvatosan
átkeverjük, és körberakjuk babapiskótával. (Anélkül is nagyon finom!)
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|