Hozzávalók:
4 dl tejszín,
2 szép nagy, érett õszibarack,
fél citrom leve,
4 evõkanál
porcukor (vagy édesítõ),
2 evõkanál tortadara (vagy csokoládéreszlék),
csipetnyi só.
|
 |
Lehetõleg hosszúkás, szögletes parféformát válasszunk, mert az jól adagolható.
A formát úgy béleljük ki egy darab folpackfóliával, hogy minden oldalán
végigérjen a fólia. A tejszínbõl nagyon kemény habot verünk, és további
felhasználásig a hûtõszekrénybe rakjuk. Az õszibarackot megmossuk, bõrét
lehúzzuk, majd félbevágva, kimagozzuk és feldaraboljuk. A citromlével együtt
turmixgép poharába tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd addig
keverjük, amíg sûrû pép lesz belõle. (Mire péppé válik, addigra a cukor
feloldódik benne.) Az õszibarackpépet óvatosan belekeverjük a tejszínhabba. Ha
a massza már egynemû, akkor a bélelt formába úgy töltjük be a felét, hogy a
képen látható módon mintegy háromszöget alkosson. (Tehát kissé félrebillentve,
ferdén töltjük bele a habot. Persze ha ez bonyolultnak tûnik, a szokásos módon
töltsük félig a formát.) Meghintjük a tortadarával, majd a hab másik felét is
rátöltjük. A tetejét simára egyengetve, befedjük egy másik darab fóliával, és
rögtön betesszük a mélyhûtõbe. Legalább fél napig kell fagyasztani.
Tálalás
elõtt közvetlenül hosszúkás tálra vagy deszkára borítjuk, óvatosan lehúzzuk
róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Kevés tejszínhabbal
és/vagy gyümölcsszeletekkel, csokoládéreszelékkel feldíszítve kínáljuk.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|