WebFazek Edesseg Õszibarackparfé
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 dl tejszín,
2 szép nagy, érett õszibarack,
fél citrom leve,
4 evõkanál porcukor (vagy édesítõ),
2 evõkanál tortadara (vagy
    csokoládéreszlék),
csipetnyi só.

Elkeszites
Lehetõleg hosszúkás, szögletes parféformát válasszunk, mert az jól adagolható. A formát úgy béleljük ki egy darab folpackfóliával, hogy minden oldalán végigérjen a fólia. A tejszínbõl nagyon kemény habot verünk, és további felhasználásig a hûtõszekrénybe rakjuk. Az õszibarackot megmossuk, bõrét lehúzzuk, majd félbevágva, kimagozzuk és feldaraboljuk. A citromlével együtt turmixgép poharába tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd addig keverjük, amíg sûrû pép lesz belõle. (Mire péppé válik, addigra a cukor feloldódik benne.) Az õszibarackpépet óvatosan belekeverjük a tejszínhabba. Ha a massza már egynemû, akkor a bélelt formába úgy töltjük be a felét, hogy a képen látható módon mintegy háromszöget alkosson. (Tehát kissé félrebillentve, ferdén töltjük bele a habot. Persze ha ez bonyolultnak tûnik, a szokásos módon töltsük félig a formát.) Meghintjük a tortadarával, majd a hab másik felét is rátöltjük. A tetejét simára egyengetve, befedjük egy másik darab fóliával, és rögtön betesszük a mélyhûtõbe. Legalább fél napig kell fagyasztani.
Tálalás elõtt közvetlenül hosszúkás tálra vagy deszkára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Kevés tejszínhabbal és/vagy gyümölcsszeletekkel, csokoládéreszelékkel feldíszítve kínáljuk.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997