



















|
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró,
20 dkg tetszés szerinti befõtt (pl. õszibarack, sárgabarack, meggy stb.),
2 dl tejszín,
ízlés szerint porcukor vagy méz,
1 késhegynyi só,
2 kocka csokoládé.
|
 |
A befõttet lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra
összevágjuk. A tehéntúrót fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evõkanál
befõttlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral vagy mézzel ízesítjük,
hogy csak kellemesen pikáns legyen, de ne túl édes. (Könnyen és pillanatok
alatt kikeverhetõ a krém, ha turmixgép poharába egyszerre beletesszük a túrót,
a tejszínt és a cukrot, sót, valamint a befõttlevet.) Ezután hozzáadjuk a
darabokra vágott gyümölcsöt, és kehelypoharakba vagy kisebb kompótostálkákba
osztjuk. Jól behûtjük. Közvetlenül fogyasztás elõtt a megmaradt tejszínhabot jó
keményre felverjük (cukor nélkül), és feldíszítjük vele a túrókrém tetejét.
Egy-egy szem gyümölccsel és a közben megreszelt csokoládéval, valamint tetszés
szerint ostyával is díszíthetjük.
(Ha nem fogyasztjuk el rögtön a tejszínhabbal
díszített krémet, akkor egy teáskanálnyi, fél dl tejben feloldott zselatinnal
vagy habfixálóval "keményítsük" meg a tejszínhabot, így akár másnap is szépen
megáll a krém tetején.)
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|