WebFazek Edesseg Mákpuding
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
5 dkg mazsola,
3 evõkanál finomra darált mák,
ízlés szerint cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 evõkanál citromlé,
csipetnyi só,
a mártáshoz:
1 teáskanál vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
2 zacskó vaníliás cukor,
1 evõkanál sárgabaracklekvár.

Elkeszites
A mazsolát megtisztítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Felforralva 1 percig fõzzük, ezután saját levében hagyjuk hûlni. Közben a pudingot a zacskón lévõ használati utasítás szerint a cukorral megfõzzük, majd még melegen belekerjük a leszûrt mazsolát. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet, valamint a mákkal is jól összkeverjük. Vízzel kiöblített 4 formába töltjük, és a kihûlése után a hûtõszekrényben megdermesztjük. A mártáshoz a pudingport a tejjel simára keverjük, majd kislábosba töltjük, és kevergetve sûrûre fõzzük. A lekvárt és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Hagyjuk, hogy egészen kihûljön. Idõnként megkeverjük, nehogy megbõrösödjön. A megdermedt pudingot kistányérokra borítjuk, körbeöntjük a vaníliás mártással.
(Tejszínhabbal vagy anélkül tálaljuk.)


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997