



















|
Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
5 dkg mazsola,
3 evõkanál finomra darált
mák,
ízlés szerint cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 evõkanál citromlé,
csipetnyi só,
a mártáshoz:
1 teáskanál vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
2 zacskó vaníliás cukor,
1 evõkanál sárgabaracklekvár.
|
 |
A mazsolát megtisztítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
Felforralva 1 percig fõzzük, ezután saját levében hagyjuk hûlni. Közben a
pudingot a zacskón lévõ használati utasítás szerint a cukorral megfõzzük, majd
még melegen belekerjük a leszûrt mazsolát. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és
a citromlevet, valamint a mákkal is jól összkeverjük. Vízzel kiöblített 4
formába töltjük, és a kihûlése után a hûtõszekrényben megdermesztjük. A
mártáshoz a pudingport a tejjel simára keverjük, majd kislábosba töltjük, és
kevergetve sûrûre fõzzük. A lekvárt és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
Hagyjuk, hogy egészen kihûljön. Idõnként megkeverjük, nehogy megbõrösödjön. A
megdermedt pudingot kistányérokra borítjuk, körbeöntjük a vaníliás mártással.
(Tejszínhabbal vagy anélkül tálaljuk.)
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|